Bebeluşul de două luni bătut de părinţi ar putea depinde de psihiatri toată viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul a ajuns în comă la spital FOTO arhivă
Bebeluşul a ajuns în comă la spital FOTO arhivă

Bebeluşul de două luni, care a ajuns săptămâna trecută în comă la Spitalul Judeţean din Arad, trece în continuare prin momente grele. Potrivit medicilor, acesta ar putea depinde de psihiatri pe tot parcursul vieţii, după ce a fost bătut chiar de părinţii săi.

Medicii de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde bebeluşul a fost transferat de la Arad, în stare de comă, spun că au constatat numeroase hematoame vechi şi noi, cauzate de lovituri.

„Leziunile arată ca şi cum ar fi fost lovit în cap cu un corp dur. Cel mai grav este că a fost afectat creierul, existând distrugeri de ţesut cerebral. Copilul a fost externat de la Terapie Intensivă, el având nevoie pe viitor de ajutorul medicilor psihiatri”,  spune purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihai Gafencu.

Micuţul a fost transferat deja la Secţia de Neuropsihiatrie a spitalului, unde starea sa este monitorizată de specialişti.

Asistenţii sociali de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au făcut mai multe vizite acasă la familia copilului, însă părinţii sunt de negăsit.

Aceştia nu au fost găsiţi încă acasă, pentru a se cerceta condiţiile în care sunt crescuţi ceilalţi trei copii. Dacă se vor dovedi abuzurile asupra bebeluşului, părinţii vor fi decăzuţi din drepturi iar statul îi va lua în grijă pe toţi cei patru copii minori.

Bogdan, băieţelul de doar două luni de zile este mezinul familiei. Deşi foarte tineri, părinţii săi mai au încă trei copii în grijă. Fac parte cu toţii dintr-o familie nevoiaşă şi împart o cameră dintr-o locuinţă sărăcăcioasă din Vinga.

Mama copilului are 21 de ani şi concubinul ei, care este şi tatăl copiilor are 27. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite