Autostrada Vestului se apropie de faza finală a construcţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit firmei care lucrează la cea mai importantă şosea din regiune, darea în folosinţă va avea loc înainte de Crăciun. Până în momentul de faţă, lucrările sunt gata în proporţie de aproape 75 la sută, iar acum continuă în ritm alert.

Forfotă mare, ieri, la autostrada Arad-Timişoara şi la şoseaua de centură în regim de autostradă a municipiului Arad, unde a fost verificat stadiul lucrărilor. Cei care îşi doresc să circule pe autostradă nu vor mai aştepta foarte mult, deoarece lucrările sunt gata în proporţie de aproape 75 la sută. Reprezentanţii firmei FCC Construccion din Spania, care realizează lucrările, au spus că 21,5 kilometri au fost acoperiţi cu asfalt şi că a început turnarea stratului de uzură.

Potrivit constructorului, darea în folosinţă a autostrăzii Arad – Timişoara va avea loc în jurul datei de 15 decembrie, însă abia în trimestrul doi al anului 2012 şoseaua va fi finalizată integral cu marcaje şi parapeţi. Pe lângă ingineri, lucrările au fost inspectate, în cursul zilei de ieri, şi de către prim-ministrul Emil Boc, care le-a atras atenţia celor ce construiesc să nu mai repete problemele care au apărut de nenumărate ori până acum, adică să nu mai existe întârzieri mari.

Plăţi verificate


De asemenea, premierul s-a interesat la reprezentanţii Direcţiei de Drumuri şi Autostrăzi dacă plăţile sunt la zi şi a cerut asigurarea de la buget a resurselor financiare pentru ca lucrările să se desfăşoare în grafic. „În toamna aceasta vor începe lucrările şi la tronsonul de autostradă Nădlac – Arad”, a spus ieri premierul Emil Boc. Prim-ministrul a rămas surprins de ceea ce a văzut pe şantier, deoarece fusese informat că doar 63 la sută din lucrări erau finalizate. Tot ieri a fost vizitat şi podul peste Mureş din zona cartierului Alfa, pod la care, la sfârşitul lunii, s-a turnat ultima cupă de beton. „În luna septembrie va fi gata şi podul din zona Bodrogului”, a spus Lucian Susa, manager constructor. 
Autorităţile locale din Arad spun că aşteaptă ca lucrările la autostradă să fie finalizate, pentru că numai în acest fel locuitorii oraşului vor putea scăpa de traficul greu din o serie de zone ale municipiului. Una dintre străzile care vor fi eliberate şi pe care traficul se va fluidiza odată cu finalizarea lucrărilor de la autostradă este Voinicilor.

Puncte importante

Stadiul lucrărilor a fost analizat, ieri, în două puncte importante. Unul a fost podul din zona cartierului Alfa şi altul la kilometrul 37, în zona Orţişoara. Între kilometrul 37 şi pod există zone care sunt deja asfaltate, dar sunt şi altele în care abia acum se pregătea terenul pentru turnarea lui şi unde muncitorii lucrau de zor.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite