Arădenii vor putea admira una dintre cele mai bune locomotive folosite în trecut. Radu Bellu a ţinut ca aceasta să ajungă la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de locomotivele cu abur şi nu numai de când se ştie, braşoveanul Radu Bellu a venit special la Arad pentru un moment istoric. Şi anume montarea în faţa gării a locomotivei de epocă denumită generic „Veteranul şinelor”.

Este vorba de prima locomotivă construită de către Uzinele Mecanice Reşiţa. Aceasta va fi expusă astăzi, în faţa staţiei CFR din Arad, unde poate fi admirată de către vizitatori. Radu Bellu lucrează în CFR de ani de zile şi este un mare admirator al locomotivelor.

A scris numeroase cărţi despre ele şi a înfiinţat două muzee. Bărbatul, care îşi desfăşoară activitatea la Regionala de Căii Ferate Braşov este pasionat de istoria Căii Ferate Române de când se ştie.

El a publicat peste 50 de lucări şi a creat, la Sibiu şi Sinaia, câte un muzeu al locomotivelor cu aburi. El a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti şi lucrează ca şi inginer de transporturi. Radu Bellu se trage dintr-o familie de ceferişti. Dragostea pentru căile ferate a moştenit-o de la bunicul său.

Cap de ziar Adevarul Banat

Citeşte de ce locomotiva a fost adusă la noi, mâine dimineaţă, în Adevărul de Banat 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite