Arădenii îşi părăsesc morţii.  20.000 de morminte neîntreţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cimitirele arădene devin din ce în ce mai pline, iar pentru a face loc Gospodărirea Comunală a decis să facă un pic de ordine.

Mai exact cei care nu trec pe la mormintele celor dragi şi nu le îngrijesc rămân fără ele. Vorbim despre mormintele părăsite care nu mai sunt îngrijite timp de mai mulţi ani.

De exemplu, în Cimitirul Eternitatea sunt părăsite 20.000 de morminte din cele 70.000 existente, în timp ce la Pomenirea sunt câteva sute.

Conform contractelor, cei care îşi îngroapă morţii în cimitirele arădene sau cei care îşi cumpără locuri de veci, sunt obligaţi să le întreţină. În caz contrar, legea dă dreptul administraţiilor cimitirelor să confişte locul respectiv şi, după şapte ani pe acel loc să fie îngropat altcineva. 

„Angajaţii noştri sunt obligaţi să păstreze curate căile de acces şi să cosească pe margini. Îngrijirea mormintelor nu intră în atribuţiile lor, conform contractelor pe care fiecare le-a semnat”, spun reprezentanţii Gospodăriei Comunale.

Pentru cei care deţin un loc de veci, taxa de închiriere pentru şapte ani este de 212 lei dacă sunt salariaţi şi 145 lei dacă sunt pensionari. Din această sumă, 40% reprezintă închirierea locului şi 60% taxa de ingienizare.

Vă mai recomnadăm: Cimitire impresionante din România. De la „veselia“ de la Săpânţa până la „Raiul animalelor“ din Bucureşti

Cartierul construit deasupra celui mai vechi cimitir evreiesc din România: cu pietrele de mormânt s-au pavat străzile

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite