Arădenii care nu îşi curăţă trotuarele şi spaţiile verzi din proximitatea imobilelor în care locuiesc  vor fi amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii au obligaţia să întreţină spaţiile verzi din apropierea locuinţelor FOTO arhivă
Cetăţenii au obligaţia să întreţină spaţiile verzi din apropierea locuinţelor FOTO arhivă

Poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Arad au început de astăzi o amplă acţiune de informare în teren a cetăţenilor cu privire la obligaţia de a menţine curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi din proximitatea imobilelor în care locuiesc.

Mai exact, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 162 din 2006, cetăţenii au obligaţia, să menţină curăţenia pe trotuarele din proximitatea imobilelor în care locuiesc, să întreţină spaţiile verzi pe porţiunile din faţa acestora, respectiv locurile de parcare folosite.

De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi, prin acelaşi act normativ, să întreţină şi cureţe periodic şi ori de câte ori este nevoie şanţurile, rigolele şi podeţele din apropierea locuinţelor lor.

Astfel, arădenii sunt rugaţi să respecte nemijlocit obligaţiile amintite, în caz contrar fiind pasibili de plata unor sancţiuni contravenţionale care urmează a fi aplicate, în cuantum de până la 1000 de lei.

„Monitorizarea modului în care cetăţenii înţeleg să participe activ la gospodărirea municipiului Arad, prin îngrijirea spaţiului din imediata lor apropiere, constituie unul dintre obiectivele imediate al Poliţiei Locale Arad, urmând a fi efectuate controale frecvente privind modul în care sunt respectate aceste prevederi; atunci când situaţia o va impune, vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Suntem siguri însă - şi sperăm că lucrurile vor rămâne aşa şi pe mai departe - că arădenii sunt aceiaşi oameni gospodari dintotdeauna, care înţeleg importanţa salubrităţii spaţiului în care trăiesc”, a declarat Eugenia Crainic, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Arad.

Vă mai recomandăm: Soluţie pentru şoferi: amenzi mai ieftine pentru parcarea în spaţii verzi sau pe trotuar

Municipalitatea reduce amenda pentru parcarea în spaţii verzi sau pe trotuar de la o mie la două sute de lei. Contestaţiile depuse de către şoferii arădeni pentru amenzile absurde pe care primăria le practică pentru parcări au dat roade.

Pietrenii care distrug spaţiile verzi, civilizaţi cu amenzi

Şefii oraşului au stabilit valoarea noilor sancţiuni prin Regulamentul de întreţinere, curăţenie şi estetică a municipiului.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite