ANI a sesizat Parchetul în cazul fostului primar al localităţii Dieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANI a sesizat Parchetul FOTO arhivă
ANI a sesizat Parchetul FOTO arhivă

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a fost sesizat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul fostului primar al comunei Dieci.

Ioan Crişan a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese de natură penală, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar (2008 - 2012), a semnat numirea ginerelui său în funcţia publică de conducere de secretar al comunei, prin care s-a realizat un folos material pentru acesta, în valoare de peste 30.000 de Lei, reprezentând retribuţia încasată de acesta în perioada deţinerii funcţiei de secretar al comunei în perioada 10 iulie 2011 – 11 iulie 2013.

Potrivit fişei postului, secretarul comunei s-a aflat în relaţie ierarhică de subordonare faţă de primarul comunei.

„Ioan Crişan a încălcat dispoziţiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora «Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă». Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Crişan Ioan a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României”, se arată într-un comunicat de presă remis de ANI.

Reprezentanţii ANI precizează că persoana în cauză a fost informată cu privire la declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Vă mai recomandîăm: Primarul din Mărăcineni, acuzat de ANI că îşi trage foloase prin intermediul fiului

Primarul comunei Arieşeni din Alba, găsit incompatibil de ANI: şi edil şi reprezentant al Consiliului local la un SRL

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite