Amendamente aprobate în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Regiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amendamentele au fost depuse la solicitarea primarului Gheorghe Falcă
Amendamentele au fost depuse la solicitarea primarului Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă a participat pe data de 1 februarie la cea de-a doua zi a sesiunii plenare a Comitetului Regiunilor, pe ordinea zi aflându-se spre aprobare 7 de proiecte de rezoluţie.

Grupul Partidului Popular European (PPE) din cadrul Comitetului Regiunilor a depus două amendamente la proiectul de aviz „Regiunile ultraperiferice ale UE în lumina strategiei Europa 2020”, ca urmare a solicitării primarului Gheorghe Falcă. Amendamentele au fost sprijinite de către Preşedintele Grupului PPE la Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, precum şi de raportor. Primul amendament susţine dezvoltarea şi optimizarea aeroporturilor regionale existente.

„Acest amendament a fost însuşit de Malcom Mifsud, raportorul proiectului de aviz. Aeroporturile regionale sunt un instrument esenţial al dezvoltării economice şi sociale pentru orice regiune ultraperiferică”, a declarat Falca.

Cel de-al doilea se referă la facilitarea accesului IMM-urilor la procedurile de achiziţie publică. Cele două amendamente au fost aprobate în cadrul sesiunii plenare cu majoritate de voturi. De asemenea, un număr de 6 membri din Delegaţia Naţională a României, printre care şi primarul Gheorghe Falcă, au iniţiat o serie de amendamente la Proiectul de rezoluţie referitor la Pachetul legislativ privind politica de coeziune post-2013, mare parte dintre acestea fiind aprobate în cadrul plenarei.

„Comitetul Regiunilor a adoptat o rezoluţie cu privire la actualele negocieri interinstituţionale pe tema pachetului  legislativ privind politica de coeziune post 2013. Rezoluţia reuneşte principalele propuneri întocmite de către reprezentanţii regiunilor şi ai oraşelor din Uniunea Europeană în urma cooperării interinstituţionale şi a dezbaterilor care s-au desfăşurat pe parcursul unu an”, a concluzionat Gheorghe Falcă. Comitetul Regiunilor se va reuni în 11-12 aprilie pentru a 100-a Sesiune Plenară.
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite