Alegeri parlamentare. Colegiul 2 Deputaţial Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Boghicevici
Claudia Boghicevici

Adevărul.ro prezintă candidaţii pe care partidele politice au decis să-i arunce în lupta pentru un post de senator sau deputat. În judeţul Arad există şapte colegii pentru Camera Deputaţilor şi trei pentru Senat.

Pentru un mandat de deputat pe colegiul numărul 2 principalii candidaţi sunt: Lia Ardelean (USL), Claudia Boghicevici (ARD), Florentina Gherghiceanu (PP-DD) şi Mihai Szabo (UDMR). Este un colegiu în care procentul femeilor candidat este unul ridicat.

Lia Ardelean a fost deputat în legislatura 2004-2008 şi candidat din partea USL pentru Primăria Municipiului Arad. Actualmente aceasta este consilier municipal. A fost, înb permanenţă perocupata dse latura social a societăţii româneşti, promovând mai multe legi în acest sens. Este o persoană cu mare notorietate în municipiul şi judeţul Arad.

În ceea ce o priveşte pe Claudia Boghicevici (ARD) aceasta a fost ministru al Muncii în vremea Guvernului Ungureanu. A fost unul dintre miniştrii cei mai bogaţi ai Guvernului pe care l-a reprezentat. În momentul de faţă este deputat în Parlamentul României.

Florentina Gherghiceanu este preşedinta Organizaţiei de Tineret a PP-DD la nivel naţional. Nu este cunoscută deloc la nivelul Aradului, fiind un candidat trimis de conducerea central a PP-DD.

Mihai Szabo este preşedintele executiv al UDMR Arad şi este destul de puţin cunoscut la nivelul colegiului în care va candida duminică.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite