Alegeri parlamentare 2012.  Fără încidente la secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi cei trecuţi de 80 de ani au mers la vot FOTO Claudia Untaru Creţu
Şi cei trecuţi de 80 de ani au mers la vot FOTO Claudia Untaru Creţu

Reprezentanţii Centrului de Comunicare Arad au anunţat că în judeţul nostru, procesul de votare se desfăşoară fără probleme. Astfel, de la deschiderea celor 439 de secţii de votare şi până la ora 13.00 nu s-a înregistrat nici un incident, procesul de votare desfăşurându-se fără probleme.

De asemenea nu au existat cazuri de suspendare a procesului de votare din cauza lipsei energiei electrice sau a zăpezii.

„Începand cu dupa-amiaza zilei de ieri, paza secţiilor de votare din judeţul Arad este asigurată de efectivele structurilor judeţene ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Pentru asigurarea acestei misiuni au fost mobilizaţi 1200 lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Arad. Peste 1200 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi angajaţi ai altor structuri ale M.A.I. sunt angrenaţi în activitatea de pază a celor 439 de secţii de vot constituite la nivelul judeţului Arad. 550 de poliţişti, 85 poliţişti de frontieră, 150 de jandarmi şi 111 lucrători ai ISU  sunt angrenaţi în activitatea secţiilor de vot, iar alte sute vor fi mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de linişte şi legalitate” spune comisar Camelia Tuduce.

Aceasta mai afirmă că structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Arad au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor parlamentare. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al oamenilor legii.

„Reamintim că potrivit Legii 67/2004 «promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani»”, mai spune aceasta. 
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite