A început marea cursă pentru înscrierea elevilor în clasa întâi la cele mai bune şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii bobocilor îşi înscriu de acum copiii pentru anii care urmează, locurile în unele şcoli fiind ocupate deja până în anul 2014. De teamă să nu rămână fără locuri, unii părinţi din Arad îşi înscriu copiii în clasa întâi încă de la vârsta de doi ani.

Până astăzi, la mai multe şcoli din oraş, locurile au fost deja ocupate, cu toate că termenul limită pentru înscrieri este în vară. La Liceul Pedagogic de exemplu, au fost deja ocupate patru clase a câte 25 de elevi fiecare.

„Solicitări sunt foarte multe, de la un an la altul. În perioada aceasta noi nu refuzăm niciun părinte. Luăm dosarul de înscriere, după care vom face o selecţie în funcţie de mai multe criterii. Practic în aceste zile are loc preînscrierea. De aceea unii părinţi pot opta pentru un loc şi peste doi sau trei ani”, a declarat în această dimineaţă, Sorin Haiduc, directorul Liceului Pedagogic din Arad.

Înscrieri din timp

Familia Mecheş din Arad şi-a înscris fetiţa de numai cinci ani de acum pentru anul 2012, pentru că a auzit că se dă o adevărată bătălie. „Mai am un copil în clasa a treia, tot la Liceul Pedagogic, de aceea şi pentru cea mică am optat pentru aceeaşi instituţie. Am înţeles că e cam mare concurenţa şi, ca să nu am surprize, am înscris-o pe Bianca de pe acum, pentru anul viitor”, a declarat în această dimineaţă Ioan Mecheş Dorin, tatăl Biancăi.

La rândul ei, Simona Opruţa a decis de asemenea să-şi înscrie copilul în vârstă de cinci ani în clasa întâi, cu toate că acesta va începe şcoala abia anul viitor. „Nu am vrut să mă trezesc că nu am loc, de aceea am venit de pe acum la înscrieri”, e de părere Simona Oruţa din Arad. Cel mai mic copil înscris anul acesta are doar doi anişori şi va începe şcoala în anul 2015. Şi la Şcoala Generală Nr. 5 au fost ocupate toate locurile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite