Zeci de oameni evacuaţi dintr-un bloc de locuinţe din municipiul Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

80 de locatari au uni bloc din Alexandria au fost evacuaţi de către pompieri din cauza mirosului puternic de gaze.

Peste 25 de apeluri la 112 au fost înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri (19/20 mai), pentru a semnala scurgeri de gaze în mai multe zone din municipiul Alexandria.

„În această noapte, mai mulţi cetăţeni din municipiul Alexandria au semnalat pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 că au simţit miros puternic de gaze, pe mai multe străzi (Libertăţii, Ghica, Bucureşti, Dunării şi altele) şi în zona mai multor blocuri din oraş”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Pentru verificarea situaţiei şi luarea măsurilor care se impun, în zonele semnalate au fost trimise 6 echipaje de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, autospeciala de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 16 salvatori.

„Deoarece pe scara blocului 704, de pe strada Al. Ghica, mirosul de gaze părea a fi foarte puternic, pompierii au luat măsura evacuării preventive a cca. 80 de persoane, până la efectuare măsurătorilor de către reprezentanţii operatorului de distribuţie de gaz din oraş. La finalizarea acestora, deoarece nu s-au înregistrat valori peste limitele normale, cetăţenii s-au reîntors în siguranţă în locuinţe”, spun cei de la ISU.

Autorităţile spun că, din măsurătorile efectuate în mai multe zone din oraş, valorile privind scurgerile de gaze sunt în limitele normale, iar rezultatele testelor privind calitatea aerului sunt la fel, nefiind un pericol pentru populaţie.

Continuă verificările în teren pentru a se asigura că nu sunt scăpări de gaze, iar viaţa cetăţenilor nu este pusă în pericol.

„Facem apel la calm din partea cetăţenilor, iar în cazul în care mirosul este înţepător în zona în care se află, să închidă imediat ferestrele şi să anunţe evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 ori operatorul de distribuţie de gaz din oraş”, adaugă reprezentanţii ISU Teleorman.

Pe aceeaşi temă:

Tânăr de 26 de ani, mort într-un accident rutier. Medicii au încercat să-l resusciteze

Drama unei poliţiste: într-o dimineaţă s-a simţit slăbită. Era, de fapt, grav bolnavă

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite