VIDEO Imagini de la vânătorile baronilor roşii, publicate de Rise Project. Apar alături, printre alţii, Liviu Dragnea, Marian Oprişan şi Adrian Ţuţuianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baronii rosii

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat un film, care reprezintă un colaj de imagini de la partidele de vânătoare la care au luat parte numeroşi lideri ai Partidului Social Democrat şi şefi ai societăţii Tel Drum.

RISE Project a dat publicităţii un film montat din numeroasele video-uri găsite în valiza cu documente din arhiva Tel Drum în posesia căreia jurnaliştii au intrat recent. Colajul arată imagini de la partidele de vânătoare de mistreţi la care au luat parte Liviu Dragnea, precum şi numeroşi şefi PSD sau din conducerea societăţii Tel Drum.

Filmuleţul, intitulat "Vânătorul roşu", prezintă în câteva minute modul în care participanţii se comportau la aceste partide de vânătoare. Printre cei filmaţi se numără Liviu Dragnea, Marian Oprişan, Nicuşor Constantinescu, Dan Nica, Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, Constantin Niţă, Ioan Mang, Dumitru Buzatu, dar şi şeful Tel Drum, Petre Pitiş, despre care Liviu Dragnea spunea că nu l-a văzut de 10-15 ani.

De asemenea, în materialul video mai apare şi Costel Comana, prieten cu Liviu Dragnea şi fost patron al unei firme feroviare, care s-a sinucis în anul 2015 într-un avion care mergea din Brazilia în Costa Rica.

"Sunt sute de partide de vânătoare într-un interval de 9 ani, începând cu 2009, potrivit documentelor înregistrate în contabilitatea societăţii Turris Turnu Măgurele. Avem filmuleţe de la zeci de astfel de partide de vânătoare. Multe au avut loc pe domeniul din Insula Belina, dar actele arată că s-au desfăşurat pe şapte domenii de vânătoare din judeţul Teleorman", a declarat Elena Dumitru, jurnalist Rise Project, pentru Digi24. 

Filmul realizat de Rise Project cu documente găsite în „valiza Tel Drum“.
Atenţie, filmul conţine imagini cu animale ucise pe care unii spectatori le-ar putea găsi supărătoare!


Printre altele, filmul surprinde botezul unui vânător începător, altoit la fund cu nuiaua de mai multe ori de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care ţinea în mână şi un aparat de fotografiat..

Liderii PSD apar participând şi la o şedinţă foto cu animalele ucise. În filmări sunt surprinse şi scene stupefiante, în care câinii de vânătoare sunt lăsaţi să muşte din mistreţii ucişi.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, 5 noiembrie, după publicarea primului episod al investigaţiei „Teleorman Leaks”, că nu s-a mai văzut sau nu a mai vorbit cu directorul general al firmei TelDrum, Petre Pitiş, de „peste 10-15 ani”. Îl contrazic însă documentele din valiza ajunsă la Rise Project: pe 4 ianuarie 2014, cei doi au participat la o vânătoare unde au fost împuşcaţi 19 mistreţi.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite