VIDEO Cum a instituit Tel Drum teroarea pe insula Belina: „A venit cu buldozerele şi mi-a dărâmat toate construcţiile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
belina

Ziariştii independenţi de la Passport Productions au publicat o nouă investigaţie referitoare la Belina, insula de pe Dunăre preluată abuziv şi controlată de oficialii societăţii Tel Drum printr-un regim de teroare impus localnicilor.

Investigaţia publicată marţi, 6 august, pe canalul de YouTube al ziariştilor de la Passport Productions este mediatizată drept episodul 2, intitulat "Insula capturată", dintr-un serial în partru părţi referitor la peticul de pământ din mijlocul Dunării preluat în mod abuziv în 2011 de societatea Tel Drum.

Ziariştii Mădălina Roşca şi Paul Arne Wagner au intervievat pe parcursul timpului mai mulţi localnici din localitatea teleormăneană Seaca, situată în imediata apropiere a Insulei Belina, care au avut de suferit din cauza abuzurilor făcute de oficialii şi angajaţii societăţii Tel Drum, condusă de apropiaţi ai fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Printre altele, ziariştii aduc în discuţie proiectul magalomanic şi aberant al complexului energetic Turnu Măgurele - Nicopole. Este vorba despre o hidrocentrală gândită de Nicolae Ceauşescu în anii '70, care urma să fie construită în zona în care se află Insula Belina. Proiectul a fost folosit drept promisiune electorală repetată obsesiv locuitorilor din Teleorman de Liviu Dragnea.


Localnicii cred că cele "un milion de locuri de muncă" promise ani la rând de Liviu Dragnea l-au ajutat pe fostul lider social-democrat să câştige în mod repetat alegerile.

Cu toate acestea, specialiştii consultaţi în cadrul investigaţiei spun că proiectul este imposibil de realizat şi că nu va fi construit niciodată. În plus, ziariştii au vorbit cu Iliya Stoyanov, un traducător care a participat la 36 de întâlniri între liderii comunişti Nicolae Ceauşescu şi Todor Jivkov. Majoritatea au avut ca punct principal pe ordinea de zi proiectul hidrocentralei de la Turnu Măgurele, o obsesie a dictatorului român. Stoyanov spune că n-a început construcţia hidrocentralei în timpul regimului comunist fiindcă liderul comunist bulgar s-a opus sistematic, fiind convins că este un proiect nefezabil.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite