UPDATE Percheziţii la Proinvest. Se suspectează o evaziune fiscală de 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au descins în această dimineaţă în zece locaţii din Teleorman, Ilfov şi Giurgiu. În Teleorman, mascaţii şi procurorii DNA efectuează percheziţii la sediul firmei Proinvest din Alexandria, patronată de omul de afaceri Marian Fişcuci.

UPDATE Mascaţii şi procurorii DNA percheziţionează la această oră birourile firmei Proinvest din strada Bucureşti şi sediul de la ieşirea din Alexandria. Omul de afaceri Marian Fişcuri, cel care patronează Proinvest asistă la percheziţii, la sediul din strada Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare se fac cercetări cu privire săvârşirea infracţiunilor de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută şi evaziune fiscală. Procurorii DNA au constatat în urma unor investigaţii  că între o firmă din Alexandria şi din Bulgaria s-a organizat un circuit economico-financiar fictiv. Scopul era acela al  eludării plăţii TVA.

Se bănuieşte că ar fi vorba achiziţionarea din spaţiul intracomunitar de utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, care ar fi fost livrate beneficiarilor, firme româneşti, însă printr-o societate bulgărească fictivă.

Mascaţii au descins în această dimineaţa la birourile fimei Proinvest din Alexandria, firmă patronată de Marian Fişcuci. Percheziţiile sunt efectuate de DNA.

Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2012 – 2014, a unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi de evaziune fiscală cu componenta transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de de peste 1.000.000 euro.


În dimineaţa zilei de 24 septembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 10 locaţii situate în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.

Vom reveni cu amănunte

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite