Mălina Aciu, tripla campioană naţională la şah, participă la Campionatul Mondial de Şah din Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălina Aciu este triplă campioană naţională la şah
Mălina Aciu este triplă campioană naţională la şah

Mălina Aciu, elevă în clasa a VI-a la Şcoala gimnazială ” Ştefan cel Mare” din Alexandria participă la Campionatul Mondial de Şah din Africa de Sud. Triplă campioană naţională la şah, eleva de 12 ani va întâlni la Durban cei mai buni jucători de şah din lume.

Sâmbătă, 20 septembrie, se dă startul  Campionatelor Mondiale de juniori la şah de la Durban (Africa de Sud), competiţie la care sunt aşteptaţi să participe circa 1000 de tineri şahişti din 93 de ţări. 

Mălina Aciu, elevă în clasa a VI-a la Şcoala ” Ştefan cel Mare” din Alexandria, a reuşit performanţa de a fi triplă campioană naţională la şah şi de a se califica la Campionatul din Africa de Sud. Mălina a plecat ieri către campionat unde va participa la categoria de vârstă 12 ani, la 9 runde de concurs. În competiţie, eleva din Alexandria care intră astfel în elita şahului juvenil mondial va întâlni cei mai buni jucători din alte ţări, de la  aceeaşi categorie de vârstă.

Mălina Aciu s-a pregătit intens pe perioada verii pentru cea mai importantă competiţie din viaţa ei de şahist. A participat la un stagiu de pregătire la mare, organizat de Federaţia Română de Şah. Pentru competiţie, s-a pregătit cu Petre Grigore, antrenor federal.

Mălina face şah de doar doi ani şi timpul scurt în care a evoluat până la acest nivel, este considerat o reală performanţă. A început să studieze şah la Alexandria cu Marinică Marin. Eleva pasionată de şah a reuşit să atingă performanţa punând mare accent pe studiul individual.

Pentru deplasarea în Africa de Sud, în urma iniţiativei cosilierului local Florin Titirişcă , a fost sprijinită de municiplitate cu cheltuielile de transport.

Campionatele Mondiale de juniori se vor desfăşura până pe 29 septembrie. Mălina Aciu a plecat către Africa de Sud, împreună cu lotul României din care mai fac parte  Petre Grigore-antrenor federal-seful delegatiei, Gabriel Mateuţă -antrenor federal, Coman Emilia, David Ducu, Andreea Cosman, Ciungan Alexandra, Nastase Robert , Bida Mihai, Anghel Maria, Costachi Mihnea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite