UPDATE Accident grav în Teleorman. Un microbuz de călători s-a răsturnat, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuz răsturnat FOTO Adevărul
Microbuz răsturnat FOTO Adevărul

Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că în după-amiaza zilei de luni, 16 decembrie, un accident de circulaţie grav a avut loc pe raza localităţii Scurtu Mare, din judeţul Teleorman.

UPDATE ora 19.30 Bilanţul accidentului din această după-amiază: 10 victime, dintre care una decedată (şoferul microbuzului) şi 9 răniţi, conştienţi şi cooperanţi. Opt victime au fost  transportate la Spitalul Judeţean Alexandria (7 de la locul evenimentului şi 1 de la domiciliu), iar o victimă a refuzat transportul la spital după ce a fost asistată medical.

Conducătorul auto este un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu.

„Se pare că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (curbă), a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei de energie electrică, răsturnându-se.

În urma impactului conducătorul microbuzului a decedat, iar alţi 7 pasageri au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Se efectuează cercetarea la faţa locului”, spun cei de la IPJ Teleorman.

UPDATE ora 19.05 Cele 6 victime au fost preluate conştiente şi cooperante şi transportate la spital. „Acestea nu au fost încarcerate, transmite ISU Teleorman. Planul roşu a fost dezactivat la ora 18.55.

UPDATE ora 18.50 Din informaţiile primite în acest moment de la ISU Teleorman, în microbuz se aflau 17 persoane, dintre care 1 persoană a decedat (şoferul microbuzului), iar alte 6 au fost rănite.

„Pe DJ 701, Scurtu Mare - Slăveşti,  un microbuz, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat. În urma evenimentului, conducătorul auto a decedat, iar alte 6 persoane (posibil 14 pasageri) au suferit vătămări”, transmite şi IPJ Teleorman.

Potrivit celor de la ISU, a fost nevoie de activarea planului roşu de intervenţie având în vedere numărul ocupanţilor microbuzului care s-a răsturnat în localitatea Scurtu Mare.

Au fost deplasate în zonă 3 autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, 5 ambulanţe SMURD şi 3 maşini de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman.

Microbuz răsturnat judeţul Teleorman FOTO IPJ Teleorman

             Microbuzul răsturnat cu 17 pasageri FOTO IPJ Teleorman

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Sute de oi în centrul municipiului Alexandria. „Şoferul trebuie să se resemneze şi să se roage”

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri