Trenurile s-au oprit şi în gara din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva de avertisment a ceferiştilor a oprit două trenuri în Staţia CFR din Alexandria.

 În intervalul orar 7.00-9.00, în care s-a derulat greva, în gară a staţionat trenul personal care venea de la Zimnicea şi trenul personal care venea de la Roşiorii de Vede. Cei 20 de angajaţi ai staţiei CFR Alexandria au înterupt orice activitate şi, solidari cu colegii din ţară, au protestat împotriva contractului colectiv de muncă. “ Suntem în grevă şi noi ca toţi colegii. Nemulţumirile sunt legate de faptul că nu au fost semnate contractractele de muncă la CFR Călători şi CFR Infrastructură. Contractul colectiv de muncă ar fi trebuit semnat din luna ianuarie, deci practic nu cerem ceva în plus, ci luptăm să nu ne pierdem drepturile pe care le-am avut ”, ne-a spus Radu Oprescu, impegat la Gara din Alexandria.

Puţinii călători  care au rămas pe peronul gării din Alexandria nu s-au arătat nemulţumiţi de mişcarea de protest.” Este dreptul lor să protesteze. O să întârzii un pic, dar asta e, nu am ce să fac”, ne-a spus Gheorghe Ciucă, un călător de 53 de ani. Greva s-a încheiat la ora 9.00 şi cele două trenuri oprite în gara Alexandria s-au pus în mişcare, cu o întârziere de două ore. Toate trenurile care au trecut astăzi prin staţia CFR Alexandria au avut întârzieri de peste două ore.

Ameninţări cu greva generală

Ceferiştii aşteaptă acum ca Ministerul Transporturilor să cheme sindicaliştii la negocieri pentru încheierea contractelor de muncă pentru angajaţii CFR Călători şi CFR Infrastructură. În caz contrar, sindicaliştii ameninţă cu declanşarea grevei generale, peste cinci zile

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite