„Teroristul” de la Plosca care a expediat prin poştă o bombă ascunsă într-o carte a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Doi bărbaţi din Teleorman au fost trimişi în judecată pentru că au trimis „bombe” ascunse în cărţi către persoane cu care se aflau în conflict. Unul dintre acuzaţi, Alin Bîţică din comuna Plosca, s-a răzbunat punând  material explozibil şi sub maşina fostei soţii. Faptele au fost comise în urmă cu trei ani, dar abia acum cei doi au fost trimişi în judecată.

”Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Bîţică Alin Florin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi tentativă la vătămare corporală, a două infracţiuni de nerespectarea regimului materiilor explozive, precum şi a trei infracţiuni de distrugere (faţă de care s-a solicitat instanţei de judecată înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă) şi Mocanu Florin Daniel (aflat sub control judiciar), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive şi tentativă la vătămare corporală”, se arată în comunicatul emis astăzi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alin Florin Bîţică  este acuzat de procurori că a confecţionat mai multe dispozitive artizanale cu care a incendiat trei maşini şi a rănit un consătean cu un colet-bombă.  ”Bomba” a fost ascunsă în Enciclopedia Britanică, carte pe care consăteanul a primit-o colet, prin poştă.

Bomba ascunsă în Enciclopedia britanică

Procurorii susţin că, pe 30 decembrie 2010, Constantin Ciolan din localitatea Plosca a fost anunţat de poştaşul din sat că a primit un colet, ce conţinea un volum al unei enciclopedii. Bărbatul a mers la oficiul poştal din localitate, de unde a ridicat coletul, a venit cu el acasă, l-a desfăcut şi, când a deschis cartea, aceasta a explodat, provocându-i contuzii la nivelul degetelor. Omul a făcut denunţ la poliţie, iar poliţiştii au demarat cercetările.

Constantin Ciolan i-a acuzat pe fraţii Petre şi Alexandru Bîţică şi pe verişorul acestora, Alin Florin Bîţică, că au confecţionat bomba artizanală. Familiile Ciolan şi Bîţică se aflau în conflict de aproximativ doi ani, pe motiv că Petre Bîţică le-ar fi incendiat o maşină în faţa porţii. Anchetatorii au descoperit, în urma cercetărilor  că dispozitivul exploziv a fost confecţionat de Alin Florin Bîţică.

A incendiat maşina fostei soţii

Un an mai târziu,în 2011,  Alin Bîţică a mai confecţionat un dispozitiv exploziv asemănător primului, ascuns tot într-o carte, la cererea lui Florin Daniel Mocanu. Cartea-bombă a fost expediată, prin poştă, sub forma unui colet, pe numele unei femei, mătuşa fostei soţii. În momentul în care femeia a deschis coletul, s-a produs o explozie care i-a provocat, la nivelul mâinilor, leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 8 - 9 zile de îngrijiri medicale.

La mijloc a stat tot o răzbunare. Florin Daniel Mocanu fusese părăsit de fosta soţie, deoarece el avea un comportament violent, însă Mocanu considera că respectiva mătuşă era principala vinovată.

Potrivit procurorilor, Alin Bîţică a mai confecţionat alte dispozitive cu declanşare întârziată, menite a provoca incendii, pe care le-a plasat sub trei autoturisme, care aparţineau fostei soţii şi iubitului acesteia. Cele trei autoturisme, precum şi porţile de la intrarea în curtea unei case au fost distruse prin incendiere. Dosarul se va judeca la Tribunalul Teleorman. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a lui Alin Bîţică.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite