TELEORMAN! Candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabil exprimate. Ziarul "Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia public locală.

Alegerile locale au intrat în linie dreaptă. „Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală.

5 pentru Alexandria

Cea mai importantă bătălie în judeţul Teleorman se dă pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, Alexandria, oraş cu 42.129 de locuitori şi cu un buget estimat pentru acest an de 116 milioane de lei. În cursa pentru frâiele administraţiei publice locale au intrat cinci competitor de la principalele formaţiuni politice, care, în mare parte, îşi anunţaseră candidaţii de multă vreme.

Cele mai mari şanse pentru a ocupa scaunul de primar le are chiar actualul edil-şef, pesedistul Victor Drăguşin. La locul 2 aspiră candidatul UNPR, Eugen Jieanu. În cursă au mai intrat Ionel Iana (Alianţa pentru Teleorman), Stelică Tălpigă (Partidul Poporului Dan Diaconescu) şi Dumitru Toader (Partidul România Mare).

Bătălie aprigă pe Primăria Roşiorii de Vede

Cel mai disputat mandat va fi cel pentru Primăria municipiului Roşiorii de Vede. Opt reprezentanţi ai diverselor formaţiuni politice şi un independent se vor „bate” pentru funcţia de edil-şef.

Dorinţa de a accede în această funcţie este atât de mare încât a făcut ca USL să aibă trei candidaţi: Cristian Duică (PSD), George Dumitrică (PNL) şi Relu Ivănică (PC). Mai intră în competiţie, Daniel Fierăscu (PDL), Petre Cozma (PRM), Ion Nuţu (UNPR), Teodor Burcea (PP-DD), Aurel Voicu (Partidul Verde) şi independentul Adrian Mirea. Lupta se va da între primarul în exerciţiu, Ion Nuţu, fostul edil, Daniel Fierăscu şi candidatul PSD, Cristian Duică.

Luptă strânsă la Turnu Măgurele

O dispută interesantă se va da şi pentru primăria municipiului Turnu Măgurele între actualul primar, Nicoale Mohanu (USL) şi Claudiu Crăcea (Alianţa pentru Teleorman). Sondajele de opinie, efectuate de ambele formaţiuni politice, înaintea alegerilor locale, îi dau pe cei doi contracandidaţi la diferenţă mică unul faţă de celălalt.

Decanul de vârstă şi de mandate al primarilor de municipii şi oraşe din Teleorman este Nicolae Mohanu, care, dacă va câştiga disputa electorală, va păşi în al cincilea mandat.

Se ascut cuţitele şi în Videle

Pentru scaunul de edil-şel al oraşului Videle principalele forţe politice şi-au aruncat în luptă cei mai buni candidaţi. Dacă la precedentele alegeri, actualul primar, pedelistul Lucian Militaru a câştigat primăria lejer, de această dată va trebui să lupte până în ultima secundă pentru a-şi apăra scaunul.

Principalul contracandidat este Nicolae Bădănoiu de la USL. Nu sunt de neglijat nici Viorel Ciobanu de la UNPR sau Mihai Tudor - PP-DD.

La Zimnicea e linişte şi pace

Aflat la al treilea mandat, actualul primar, pesedistul Petre Pârvu nu are un contracandidat redutabil pentru alegerile de duminică. Majoritatea formaţiunilor politice şi-au desemnat un candidat pentru cel mai sudic oraş al ţării, mai mult de ochii lumii, decât cu şanse reale.

Principalul contracanditat, asta dacă putem să-l numim aşa, este Gheorghe Merloi de la UNPR. În cursă au mai intrat: Nicolae Soare (PP-DD), Gheorghe Pătrănescu (Alianţa pentruTeleorman) şi Dumitru Cristian Vata (independent).

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Teleorman despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite