Taxa specială de salubrizare de 10 lei pe persoană pentru alexăndrenii care nu au contract cu Polaris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Alexăndrenii care nu au contract cu Polaris M. Holding vor plăti, în continuare, taxa specială de salubrizare de 10 lei pe persoană. Decizia a fost luată, cu prilejul aprobării taxelor şi impozitelor locale pe 2018, în şedinţa Consiliului local Alexandria.

Alexăndrenii care nu au contract cu operatorul de salubritate nu vor scăpa de plata gunoiului şi vor plăti 10 lei pe lună/persoană, potrivit unei decizii luate de municipalitate. Taxa de salubrizare aprobată de consilierii este valabilă doar pentru persoanele fizice care care detin imobile pe raza municipiului Alexandria si care nu au incheiat contract cu operatorul de salubritate.
Calculul taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice se face pe baza declaratiei de impunere depusa pe propria raspundere. Declaratiile privind taxa speciala de salubrizare se vor depune la Directia Impozite si Taxe Locale din cadrul Primariei Alexandria, pana la 31.01.2018.

Persoanele fizice sunt obligate la plata acestei taxe în functie de imobilele detinute în proprietate, închiriate, în folosinţă şi locuite efectiv.  ”Cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru persoane fizice este de 10 lei/luna/persoana, din care la S.C.Polaris M. Holding S.R.L., va fi virata o parte din suma colectata, respectiv 5.60 lei/luna/persoana. Diferenta de 4.40 lei/luna/persoana va ramane la bugetul local si va fi utilizata pentru cheltuieli privind salubrizarea la capitolul 74.02- „Protectia mediului”, subcapitolul 74.02.05- „Salubrizare” , se arată în proiectul aprobat de aleşii locali.

Taxa are drept scop ”acoperirea cheltuielilor serviciului de salubrizare efectuat pentru colectarea, transportul, depozitarea si neutralizarea deseurilor municipale nepericuloase de la utilizatori serviciului efectuat pentru persoanele fizice care nu au incheiat un contract pentru prestarea serviciilor de salubrizare cu operatorul de servicii publice de salubritate.”

Taxa speciala de salubrizare se datoreaza anual cu termen de plata in doua rate egale, astfel: 31 martie inclusiv, pentru lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai si iunie şi 30 septembrie inclusiv, pentru lunile iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie. Neplata taxei la termenele stabilite atrage dupa sine calculul si plata majorarilor de întarziere, precum şi aplicarea masurilor de urmarire şi executare silita conform prevederilor Codului de procedura fiscala, cu modificarile si completările ulterioare, sau conform actelor normative în vigoare în cazul în care intervin modificări.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite