Spectacolele profesioniste şi cele de teatru tânăr din cadrul Ideo Ideis se mută la Sala Polivalentă din Alexandria. Casa de Cultură nu are aviz ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A XII-a ediţie a festivalului fenomen de la Alexandria, Ideo Ideis, s-a deschis luni seara în ropote de aplauze. Deschiderea a avut loc la Casa de Cultură din Alexandria, însă spectacolele profesioniste şi cele de teatru tânăr se vor desfăşura la Sala Polivalentă pentru că sala de spectacole a Casei de Cultură nu are aviz ISU.

Spectacolele de teatru tânăr & profesionist din cadrul Festivalului Ideo Ideis de la Alexandria, care erau programate a se  juca la Casa de Cultură, vor fi puse în scenă la Sala Polivalentă din Alexandria . Cum sala mare a Casei de Cultură nu are  autorizaţie de securitate la incendiu, organizatorii Ideo Ideis au fost nevoiţi să mute spectacolele profesioniste şi pe cele de teatru tânăr în Sala Polivalentă.

Sala mare a Casei de Cultură din Alexandria, singurul spaţiu din municipiu pretabil pentru manifestări artistice de gen, a fost sigilată de ISU Teleorman încă din 2015, în lipsa condiţiilor pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Sala a fost desigilată pentru scurt timp, după ce Primăria Alexandria a trimis o adresă către ISU Teleorman. După festivitatea de deschidere a Festivalului Ideo, ISU a luat decizia de a resigila sala.

”Solicitarea de desigilare s-a realizat in baza Legii nr. 307, cu modificarile si completarile ulterioare, privind apararea impotriva incendiilor, art. 46 (1), alin. 7, lit. D. Aseara, inspectorii de prevenire au executat un control la Casa de Cultura in urma caruia s-a luat masura resigilarii Salii Mari de spectacole ca urmarea a nerespectarii prevederilor HG 915/2015. Activitatile planificate de organizator in perioada urmatoare au fost relocate la Sala Polivalenta, care detine autorizatie de securitate la incendiu”, informează ISU Teleorman.

Sala mare este singura incintă sigilată din Casa de Cultură. Cinematograful şi alte spaţii din incinta Casei de Cultură pot fi folosite pentru activităţi cu public şi o parte dintre activităţile festivalului, cum ar fi ”Cinemateca târzie” se vor putea desfăşura în spaţiile permise.

10 spectacole de teatru profesionist, 9 spectacole de teatru tânăr

Programul zilei de marţi include Spectacolul „20 noiembrie”, începând cu ora 20.00, la sala de la Conciato şi Spectacolul „Mal/praxis”, care se va juca de la ora 22:00 la Sala Polivalentă. Tot marţi, Claudiu Bleonţ, va susţine un Masterclass, începând cu ora 20.00, în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria. ”Cele două proiecţii de la Cinemateca târzie şi Expoziţia Art&Play rămân, conform programului, la Casa de Cultură”, au anunţat organizatorii.

10 spectacole de teatru profesionist, 9 spectacole de teatru tânăr, 7 spectacole stradale, 2 masterclass-uri, 2 filme,  un concert şi numeroase ateliere,  sunt doar o parte dintre evenimentele celei de-a douăsprezecea ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se derulează în perioada 7-13 august,  la Alexandria. Nouă trupe din mai multe zone ale ţării vor participa la numeroase ateliere şi vor susţine spectacole de teatru pe parcursul festivalului. Nu vor lipsi nici spectacolele de teatru profesionist, care vor aduce  la  Alexandria nume mari ale teatrului românesc.

Liceenii pasionaţi de actorie, veniţi din întreaga ţară, participă, în primele patru zile ale festivalului, la Atelierele de Teatru Tânăr, coordonate de tineri actori şi regizori, iar ulterior îşi vor prezenta spectacolele de teatru în faţa unor mentori precum Medeea Marinescu,  Marius Manole, Vlad Zamfirescu,  Pavel Bartoş, Cătălin Ştefănescu, dar şi în faţa comunităţii din Alexandria, într-un cadru non-competitiv. Preşedintele de onoare al Ideo Ideis, Marcel Iureş, va urca şi anul acesta pe scena festivalului Ideo Ideis din Alexandria  alături de alţi mari actori ai scenei româneşti. 


 

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite