Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna astăzi, de la ora 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Primul exerciţiu din 2018 pentru verificarea funcţionării sistemelor de alarmare a populaţiei în caz de dezastre are loc miercuri, începând cu ora 10.

ISU Teleorman continuă desfăşurarea lunară a exerciţiilor pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

”Miercuri, 3 ianuarie 2018, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităţilor administrativ teritoriale. Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor”, informează purtătorul de cuvânt ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Teleorman şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei. Reamintim principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele şi încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
În Telerman există un total de 158 de sirene. Dintre acestea, 143 sunt sirene electrice şi dinamice, iar 15 sunt sirene electronice.
 




Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite