Scutiri şi reduceri la plata impozitelor locale pentru persoanele cu venituri reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul local Alexandria
Consiliul local Alexandria

Hotărârea privind acordarea de scutiri şi facilităţi în anul 2015 la plata impozitelor pentru anumite categorii de contribuabili a fost aprobată de aleşii locali alexăndreni în luna decembrie.

Potrivit documentului adoptat în plenul Consiliului local Alexandria, facilitatea fiscală constă în scutirea sau reducerea de la plată a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe terenul aferent acesteia, dacă îndeplinesc criteriile de acordare. 

Persoanele fizice pot beneficia de scutire sau reducere la plata impozitului pe clădiri şi impozitului pe terenul aferent acesteia, pentru bunurile imobile deţinute în proprietate in cota de 100% sau în cotă parte.

Facilitatea fiscala se acorda proporţional cu cota de proprietate, dacă sunt îndeplinite criteriile de acordare stabilite de hotărâre.

Scutirile sau reducerile prevăzute în hotărâre se acorda urmatoarelor categorii de persoane fizice: persoane fizice singure ale caror venituri nete lunare se situeaza pana la nivelul salariului minim brut pe tara, familie ale carei venituri nete lunare/membru de familie se situeaza pana la nivelul a 400 lei inclusiv, familie ale carei venituri nete lunare/membru de familie se situeaza intre 401,0 lei – 500 lei inclusive.

Nu primesc scutiresau reducere cei care au maşini mai mari de 1600cmc sau terenuri mai mari de 5 hectare

Scutirea sau reducerea se acorda contribuabililor numai pentru cladirile si terenul pe care le detin la adresa de domiciliu.

Scutirea/reducerea se acorda contribuabililor numai daca nu detin mijloace de transport mai mari de 1600 cmc şi dacă nu deţin suprafete de teren extravilan mai mari de 5 ha.

Scutirea se acorda contribuabililor numai daca nu detin o alta proprietate in afara celei de la adresa de domiciliu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite