Pregătirile pentru Ideo Ideis, Festivalul de Teatru Tânăr de la Alexandria, au intrat în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Nouă trupe de liceu vor participa  la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" organizat în municipiul Alexandria, în perioada 7-13 august.

Alexandria va deveni în perioada 7-13 august, capitala teatrului tânăr. Nouă trupe de liceu vor participa  la Festivalul Naţional de Teatru  Tânăr "Ideo Ideis" ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.

Finalistele au fost alese dintr-un total de 28 de înscrise, din 13 oraşe din ţară. Trupele participante selectate în urma preselecţiei sunt din Bucureşti, Alexandria, Botoşani, Baia Mare, Buzău.  Pe scena festivalului vor urca: Amprente – Braşov, ARTWIST - Baia Mare, Atelierul de Teatru – Botoşani, Brainstorming – Bucureşti, DramaClub - Botoşani, Nant - Bucureşti, Playhood - Bucureşti şi 3,14 – Buzău şi Alter Ego Alexandria, câştigătoarea festivalului local de teatru dedicat elevilor din oraş „Pauza_de_teatru”.

Ca la fiecare ediţie, pe lângă teatru, în cadrul Ideo Idei se vor desfăşura ateliere, workshop-uri, seri de film şi întâlniri cu nume mari ale scenei româneşti.

Timp de o săptămânã, participanţii la festival vor avea parte de workshopuri de dezvoltare personală prin mijloace alternative- actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie, regie- , dar şi de spectacole de teatru profesionist.

La atelierele festivalului pot asista şi 30 de participanţi individuali din Alexandria. Locurile s-au ocupat deja, după ce anunţul a fost postat pe pagina de socializare a evenimentului. 

Organizatorii permit tinerilor care nu sunt actori să se implice în activităţi de coordonare în cadrul festivalului pe bază de voluntariat. Anul acesta, înscrierile pentru secţiunea voluntariat sunt deschise începând cu luna iunie.

Festivalul de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" a demarat în anul 2006, în Alexandria, la iniţiativa unor adolescenţi care îşi doreau "o alternativă la cotidian”, ţinând cont că localitatea în care se organizează este "o zonă dezavantajată din punct de vedere cultural" şi că în municipiul reşedinţă de judeţ nu există teatru.

Festivalul a debutat  ca urmare a iniţiativei a trei liceeni din Alexandria - Andreea Borţun, pe atunci în vârstă de 15 ani, Oana Nedelea, în vârstă de 16 ani, şi Alexandru Ion, care avea 18 ani. Cu două săptămâni înainte de începerea primei ediţii li s-a alăturat actorul Marcel Iureş, preşedinte onorific al festivalului. 

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite