Pregătirile pentru alegeri sunt în grafic în Teleorman  S-au mărit efectivele de pază la secţiile de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru scrutinul din 16 noiembrie au intrat în linie dreaptă. Potrivit prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan, pregătirile sunt în graficul stabilit de MAI pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

”Suntem în graficul derulării activitţilor programate pentru organizarea  turuluil doi, în sensul că am achiziţionat necearul de rechizite pentru secţiile de votare. Pe data de 12 noiembrie am ridicat de la Bucureşti buletinele de vot, ştampilele, timbrele autocolante, precum şi procesele verbale de consemnare a rezultatului votării. 

Acestea au fost puse sub pază militară aici, la sediul Prefecturii. În cursul zilei de astăzi, conform grafiului întocmit şi comunicat către primari, preşedinţii secţiilor de votare şi structurile MAI  distribuim aceste materiale. De asemenea, în cursul zilei de astăzi şi în mâine vom face reverificare secţiilor de votare în aşa fel încât să ne asigurăm că procesul electoral se va desfăşura în condiţii optime”, a declarat Daniela Carmen Dan, prefectul judeţului Teleorman, după videoconferinţa de astăzi.

În funcţie de problemele semnatale de preşedinţii secţiilor de votare şi a unei analize realizate la nivelul judeţului, s-a luat decizia măririi efectivelor de pază la unele secţii. ”Am revizuit, actualizat şi modificat, planul general de măsuri pentru ordine şi siguranţă publică în aşa fel încât acolo unde am constatat că este necesar să  suplimentăm efective de poliţie, jandarmi şi cu colegi de la ISU, am făcut-o. Am redimensionat efectivele pe paza secţiilor de votare”, a mai spus prefectul.

Un astfel de caz este la Zimnicea, unde s-a decis suplimentarea efectivelor de pază :  ”La Zimnicea, deşi era o singură incintă, pe pază nu puteam acoperi ambele secţii de votare care se situau în acea incintă şi atunci am suplimentat pază şi am pus pază pe fiecare secţie de votare. Se păzesc secţiile începând de sâmbătă de la ora 8.00 când intră în dispozitiv colegii de la ISU,de  Jandarmerie şi Poliţie şi ulterior se produce o schimbare în timpul zilei votării, celălalt schimb urmînd să vină cu buletinele de vot”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite