Peste 30 de milioane de lei pentru investiţii în infrastructura şcolilor din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul tehnologic ”Nicolae Bălcescu”
Liceul tehnologic ”Nicolae Bălcescu”

Peste 30 de milioane de lei vor fi investiţi în 2015 în infrastructura unităţilor de învăţământ din judeţ. Unele proiecte de investiţii sunt deja demarate, iar altele urmează să înceapă pe parcursul acestui an, după promisiunea autorităţilor.

Liceul Tehnologic nr. 2 din municipiul Roşiorii de Vede va primi în anul 2015 finanţare pentru modernizare, reabilitare şi dotări investiţionale. Proiectul presupune construirea unor spaţii de cazare pentru elevi şi profesori, care să corespundă calitativ standardelor în vigoare, construirea unei săli de sport moderne şi construirea unor ateliere în care elevii să îşi desfăşoare orele de practică.

Proiectul  este finanţat prin Programul Operaţional Regional. Valoarea investiţiilor de ridică la  15.569.119, 56 lei.

O altă unitate care va beneficia de fonduri pentru moderizare este  Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria. Aproximativ 16 milioane de lei vor fi alocaţi pentru ferma unităţii şcolare care este cea mai mare din judeţul Teleorman. Vor fi construite opt clădiri noi care vor avea ca destinaţie un atelier mecanic, trei ateliere de producţie, un atelier de prelucrare a laptelui, unde elevii de la clasa de Industrie Alimentară vor face practica şi vor învăţa să utilizeze noile tehnologii. Un alt atelier este destinat pentru prelucrarea produselor din carne şi unul pentru prelucrarea făinii.

Proiectul presupune şi achiziţionarea unor  utilaje noi care constau în utilaje agricole, echipamente pentru clasele de Mecanică sau tehnologii noi pentru clasele de Alimentaţie Publică.

Autorităţile judeţe au anunţat că , în cadrul celor două apeluri de proiecte Regio, deschise pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, au mai fost depuse alte şase cereri de finanţare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite