Peste 1900 de burse şcolare pentru elevii din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali alexăndreni vor dezbate în şedinţa de săptămâna viitoare proiectul privind numărul de burse ce vor fi acordate în fiecare unitate de învăţământ din Alexandria. Potrivit documentului care va fi supus spre aprobarea aleşilor, în semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 vor fi acordate în total 1981 de burse .

 1228 sunt burse de merit, în valoare de 70 lei pe lună, care se acordă elevilor cu cele mai mari medii obţinute în semestrul I al acestui an şcolar.

Proiectul prevede acordarea a 63 de burse de performanţă(100 de lei pe lună) elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene, care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei sau care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi celor care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific.

Acelaşi document mai prevede acordarea în semestrul al doilea a 145 de burse de studiu în valoare de 50 de lei pe lună pentru elevii proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, cu condiţia să fi avut media generală peste 7.00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior. Numărul burselor sociale(40 de lei pe lună) propuse pentru al doilea semestru al anului şcolar în curs este de 545. 

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite