Peste 1.300 de copii au fost înscrişi la clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clasele pregătitoare din judeţul Teleorman sunt luate cu asalt de părinţi foto: Adevărul
Clasele pregătitoare din judeţul Teleorman sunt luate cu asalt de părinţi foto: Adevărul

1.317 copii au fost deja înscrişi în clasa pregătitoare la şcolile din judeţul Teleorman. Cele mai multe cereri au fost depuse la şcolile din Alexandria, dar nici cele din mediul rural nu au fost ocolite. Prima etapă a înscrierilor a început pe data de 2 aprilie şi se vor încheia pe 22 aprilie.

Părinţii au luat cu asalt şcolile din judeţul Teleorman pentru a-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare. Până în momentul de faţă, la clasa pregătitoare au fost depuse dosarele de înscriere pentru 1.383 de copii. Ca înscrişi figurează şi mulţi micuţi care vor împlini 6 ani abia după 31 august.

Aşa cum era de aşteptat, sunt deja câteva şcoli de elită care, încă din prima zi de înscrieri, au fost asaltate de cereri venite din partea părinţilor. Şcolile Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul Alexandria sunt cele mai solicitate. În mediul rural, cele mai multe înscrieri au fost pentru şcolile din Peretu şi Lunca. Au existat însă şi 66 de cereri invalide.

Înscrierile au început pe data de 2 aprilie şi se vor încheia în 22 aprilie, în cadrul primei etape. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 8-17 mai şi la aceasta participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Pentru cei care se înscriu la şcolile din afara circumscripţiei, se aplică întâi criteriile generale (grad de handicap, orfan, existenţa unui frate înmatriculat la acea şcoală), apoi criteriile specifice stabilite de şcoală.

Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00, iar sâmbăta, între orele 8.00 şi 13.00.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite