Percheziţii la Buzescu Mascaţii au descins în vila lui Dan Finuţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Mascaţii au descins azi dimineaţă la Buzescu, în cadrul unei acţiuni de amploare care vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală. Oamenii legii s-au oprit la vila lui Dan Finuţu unde efectuează şi la această oră percheziţii.

"În această dimineaţă, 110 poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R., precum şi de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Argeş, Iaşi şi ai D.G.P.M.B., sprijiniţi de 27 de echipaje de intervenţie rapidă, efectuează 37 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală, care ar fi acţionat pe raza a două judeţe şi a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat la Poliţiei Române. 

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi achiziţionat metale înalt aliate din Italia, Olanda, Polonia şi Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piaţa internă, iar pentru a se sustrage de la plata T.V.A. colectat, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe firme tip fantomă, generatoare de T.V.A. deductibilă, compensând astfel T.V.A. colectată la vânzare", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

În comunicat, este prezentat şi modul în care gruparea acţiona: "Pentru a-şi descărca stocul de marfă achiziţionat fictiv de la firmele fantomă, membrii reţelei ar fi făcut livrări fictive către societăţi comerciale din Bulgaria controlate prin interpuşi. De asemenea, pentru ascunderea activităţilor ilicite, persoanele în cauză ar fi cesionat fictiv părţile sociale deţinute la societăţile comerciale folosite în activităţile infracţionale şi ar fi distrus documentele contabile”.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6.000.000 de euro.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite