Ororile de la Protecția Copilului Teleorman. Copii agresați sexual de un educator, luni la rând

0
Publicat:

Șase băieți instituționalizați au fost agresați sexual, în perioada 2020–2021, de un educator din cadrul Centrul teritorial pentru protecția de tip familial Roșiori de Vede, județul Teleorman.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Potrivit presshub.ro, unele minore cazate în centru au rămas gravide și au fost apoi „măritate”, patru frați au fost separați prin decizie a directorului. După zeci de sesizări, avertizorii de integritate au fost sancționați disciplinar.

Florian Lincan, angajat inițial ca supraveghetor de noapte și apoi ca educator, ajutat de câțiva copii din centrul social, își imobiliza victimele și le strângea de organele genitale.

În alte două cazuri, cu sau fără mănuși chirurgicale, a penetrat anal, cu degetul, doi minori care erau imobilizați de către „asistenții” lui Lincan.

Tratamentele degradante la care era supus au determinat ca unul dintre minori, în vârstă de 15 ani, să părăsească Centrul și să fie recuperat de un șofer la o distanță apreciabilă de centrul social, în timp ce mergea pe jos, în plină iarnă. Audiat de poliție, acesta a povestit abuzurile la care era supus.

Drama teribilă a copiilor agresaţi sexual şi bătuţi zilnic de tată. Bărbatul scuipa în mâncare şi îi obliga să o mănânce

Un lat caz scandalos care a presupus agresarea sexuală a unor copii s-a produs în județul Galați. Un bărbat de 43 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare după ce ani de zile şi-a abuzat cei şase copii în moduri greu de descris în cuvinte. Individul îi lovea cu sălbăticie pe micuţi şi îşi atingea fetiţele pe sâni şi în zona intimă.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, în urmă trei ani, pe Grigore Ciocoiu, un bărbat de 43 de ani, din comuna gălăţeană Corod, la 5 ani şi 3 luni de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului. Bărbatul a fost obligat să le plătească daune morale de 16.000 de lei celor două fiice minore ale sale pentru suferinţele şi umilinţele indurate.

Pe 23.03.2018, poliţiştii din localitatea Matca au fost sesizaţi de Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi despre bătăile şi abuzurile sexuale la care individul îşi supunea cu regularitate cei şase copii, scandalizând comunitatea în care trăieşte. Poliţiştii au descoperit că, în cursul lunii martie 2018 şi aprilie 2018, ”în timp ce persoana vătămată minoră C.C. făcea baie, în singura cameră a locuinţei, inculpatul a pătruns în încăpere şi a mângâiat-o pe sâni şi în zona genitală, în stoparea acestor acte de natură sexuală intervenind mama minorilor”.

„Pe parcursul actelor de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat că aceleaşi acte de agresiune sexuală, constând în mângâierea sânilor şi a zonei genitale, a exercitat inculpatul Grigore Ciocoiu şi asupra persoanei vătămate minore C.S.E., în vârstă de 8 ani, în cursul lunii aprilie 2018, în timp ce minora se uita la televizor. Actele de agresiune sexuală au fost exercitate de inculpatul Grigore Ciocoiu, profitând de vârsta fragedă a victimelor, dar şi de poziţia sa de superioritate asupra acestora, minorele fiind puse în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite