Momente dramatice după ce un copil de doi ani a căzut într-un puţ de irigare. Cum l-au extras pompierii

0
Publicat:

Pompierii de la ISU Teleorman au desfășurat, miercuri seara, o intervenție contracronometru pentru salvarea unui copil în vârstă de doi ani care a căzut într-un puţ de irigare, într-o comună din Teleorman.

Puțul în care a căzut copilul are un diametru de doar 30 cm. FOTO ISU Teleorman
Puțul în care a căzut copilul are un diametru de doar 30 cm. FOTO ISU Teleorman

Copilul îl însoțea pe bunicul său plecat cu oile la păscut, când, într-un moment de neatenție, a căzut într-un puț de irigare de circa 3,5 m, cu un diametru de aproape 30 de cm, aflat pe raza comunei Peretu.

Intervenție rapidă a pompierilor

Un apel pe numărul unic de urgență 112, efectuat la ora 20, a solicitat ajutor pentru salvarea micuțului.

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și un container multirisc, precum și un echipaj medical tip C (cu medic) au ajuns în câteva minute la locul indicat.

„Salvatorii au constatat că (...) băiețelul se afla la aproximativ 2,5 m în adâncime, prins în tubulatura puțului de irigare, cu picioarele în apă, conștient, însă cu atac de panică”, a precizat ISU Teleorman.

Copilul a fost extras din puț în mai puțin de cinci minute

Pentru extragerea copilului, pompierii au folosit o cordiță de pe autospeciala de descarcerare.

Întreaga operațiune de salvare a durat mai puțin de cinci minute.

Puțul din care a fost extras copilul. FOTO ISU Teleorman
Puțul din care a fost extras copilul. FOTO ISU Teleorman

Băiețelul fost preluat  de un echipaj medical al SAJ Teleorman care i-a acordat primul ajutor și l-a transportat la Spitalul Municipal „Caritas” pentru investigații medicale amănunțite.

Amintim că, în urmă cu câțiva ani, o fetiţă în vârstă de cinci ani a căzut în puţul unei gospodării din Răcari, judeţul Dâmboviţa. Copila a rămas agăţată de o găleată, la o adâncime de doi metri şi a fost scoasă teafără de pompieri.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite