Insula Belina revine în domeniul public al statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insula Belina văzută din dronă Imagine: Inquam Photos / George Calin
Insula Belina văzută din dronă Imagine: Inquam Photos / George Calin

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, citat de Agerpres.

Potrivit şefului Cancelariei primului ministru, această decizie este „o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului”.

„Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România, atât timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea. În proprietatea personală, să spunem cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost, în acea perioadă, gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru uzul personal”, a afirmat Dancă.

El a spus că prin această Hotărâre de Guvern se înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

„Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, adoptat în şedinţa de Guvern de ieri, Insula Belina revine în domeniul public al statului, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române. Este o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, în interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de Guvernul liberal, o dată prin semnarea procesului verbal de predare-primire în luna mai a acestui an, urmat de această Hotărâre de Guvern care înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, a adăugat Dancă.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite