Începe “Ghiocelul de aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A 43-a ediţii a festivalului de muzică uşoară “Ghiocelul de Aur” debutează astăzi. Concursul se va desfăşura sub forma unui spectacol cu public, iar invitaţi speciali care vor susţine recitaluri sunt Nico, HI-Q, grupul folk “Arhaic” şi Tasha.

Festivalul care urmăreşte promovarea muzicii uşoare româneşti autentice, afirmarea şi lansarea de tinere voci, se va desfăşura săptămâna viitoare.

Concursul este deschis tinerilor interpreţi, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani. Astăzi de la orele 16 este programată preselecţia candidaţilor, iar juriul va stabili numărul participanţilor la concurs. Concursul propriu-zis va avea loc pe 28 aprilie sub forma unui spectacol în aer liber cu începere de la orele 21.00.

Jurizarea va fi făcută de compozitori şi muzicieni renumiţi care vor aprecia  calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenic şi originalitatea interpretării.

În cei 42 de ani de la înfiinţare, pe scena festivalului “ Ghiocelul de aur” de la Alexandria au urcat zeci de tineri care şi-au deschis astfel drumul unei cariere în muzică. Printre aceştia se numără Mihai Trăistariu sau Narcisa Suciu.

La fiecare ediţie de până acum a festivalului “ Ghiocelul de Aur” organizatorii au invitat artişti cunoscuţi pentru a susţine recitaluri în afara concursului. Anul acesta, invitaţi speciali sunt Nico şi trupa HI-Q pe care participanţii la festival îi vor putea vedea în cadrul unui spectacol organizat în seara concursului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite