Încep evaluările naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Începând de astăzi, elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a intră în febra evaluărilor naţionale. Conform calendarului, evaluările vor avea loc în perioada 10 aprilie -11 mai 2017.

Primii care vor susţine evaluările sunt elevii din clasa a II-a: 10 aprilie-limba română -scris; 11 aprilie-limba română-citit; 12 aprilie-matematică. Elevii din clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine evaluările după vacanţa de primăvară. Astfel, elevii din clasa a IV-a vor susţine proba la limba română pe 3 mai 2017 şi proba la matematică pe 4 mai 2017.

Testările de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare. Astfel, elevii din clasa a VI-a vor susţine în data de 10 mai testul de limbă şi comunicare care va cuprinde limba şi literatura română şi limba modernă, iar în data de 11 mai vor susţine testul de matematică şi ştiinţe ale naturii.
Subiectele vor fi elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu.

Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învăţământ este insuficient, preşedintele Comisiei de organizare şi de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învăţământ solicită comisiei judeţene nominalizarea unor cadre didactice din alte şcoli. Înainte de începerea procesului de evaluare, preşedintele din centrul de evaluare are obligaţia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori.

Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se înregistrează în catalogul clasei şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
 


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite