Încep corigenţele. Peste 200 de elevi teleormăneni au rămas corigenţi sau au situaţia şcolară neîncheiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

147 de elevi din toate ciclurile de învăţământ preuniversitar  au rămas corigenţi la una sau mai multe discipline.  88 de elevi au  situaţia şcolară neîncheiată.

Sesiunea de susţinere a corigenţelor demarează pe 2 august. Primii care vor susţine examenele, în perioada 2-3 august, sunt elevii din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional. În perioada 10-12 august vor susţine corigenţele elevii din clasa a VIII-a. Ceilalţi elevi vor putea susţine examenele de corigenţă în 29 august şi 2 septembrie, potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale.

Elevii din clasa a VIII-a care susţin şi promovează examenul de corigenţă se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere, respectiv în a doua sau a treia etapă de admitere în învăţământul profesional, iar cei din clasele terminale de liceu se pot înscrie pe data de 5 august pentru susţinerea bacalaureatului în cea de-a doua sesiune din acest an care se va desfăşura începând cu 16 august.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu, precum şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică şi cei din anul de completare care nu pot participa la sesiunile de corigenţă stabilite pentru aceste clase în luna august se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe, din perioada 29 august-2 septembrie.

Cei care nu promovează examenele de corigenţă vor fi declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din 29 august-2 septembrie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite