În Teleorman se construieşte un parc solar de 66 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie privată va construieşte, în 2014,  în Teleorman un parc solar în valoare de 66, 4 milioane de lei. Proiectul este realizat cu fonduri europene.

Proiectul aparţine firmei  Solar Power Energy Ro şi a fost lansat anul trecut.   Proiectul "Obtinerea de energie electrica din surse regenerabile de energie - Parcul solar Mavrodin" are o valoarea totala  de peste  66,4 milioane lei. 

Firma a început demersurile încă din 2010 când a depus cererea de finanţare. Obiectivul general al proiectului il constituie construirea unei centrale solare in judetul Teleorman,  pe un teren din Nenciuleşti , având  o durata de 17 luni, implementarea începând din luna mai 2013. Parcul fotovoltaic va avea o cantitate de energie electrica de cel putin 6GWh/an. 

Un alt obiectiv al proiectului il reprezinta injectarea acestei energii electrice in linia aeriana de 20 kV care trece prin apropierea terenului de 12, 6 hectare, cumpărat de Solar Power Energy Ro. Investitorul a găsit şi constructorul căruia i s-a atribuit, anul trecut în luna septembrie, „Contract de construire „la cheie” a parcului solar Mavrodin cu puterea instalata de 4,43MWe (c.a.) cu module fotovoltaice . Licitatia, lansata de compania SOLAR POWER ENERGY RO S.R.L. a fost atribuita asocierii Amatec GmbH (Germania) si Verta Tel SRL. Consortiul a fost selectat din 11 oferte primite - din care 8 admisibile. 

Investiţia se va concretiza pe o suprafaţă de cel mult 12,6 hectare în comuna Nenciuleşti, sat Nenciuleşti, aproape de localitatea Alexandria. Terenul este proprietatea firmei, fiind cumpărat imediat după anul 2007.

Capacitatea instalată proiectată de producere a energiei electrice este de 4,43 MW. Puterea instalată, aprobată prin ATR emis de CEZ Distribuţie este de 4,43 MW (5,10 MWp) iar producţia anuală estimată de energie este de 6,7 GW/h.

Durata estimată de exploatare este de 25 de ani, la un randament de aproximativ 80% în al 25-lea an de funcţionare. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite