Galerie FOTO Principele Radu de România în vizită la Muzeul Judeţean din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principele Duda a fost oaspetele Muzeului Judeţean din Alexandria. Motivul a fost deschiderea unei expoziţii de numismatică şi filatelie care prezintă istoria monarhiei din ţara noastră. Majoritatea exponatelor îi aparţin Prea Sfinţitului Galaction Stângă, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului.

Alteţa Sa Regală Principele Radu de România a fost prezent în Alexandria la deschiderea unei expoziţii găzduită de Muzeul Judeţean din Alexandria, intitulată “O istorie a monarhiei din România în numismatică şi filatelie”.

image
image
image

Click pe POZE pentru GALERIE FOTO!

Sunt expuse monede de aur şi de argint, medalii şi plachete, mape filatelice, cărţi poştale ilustrate, serii rare nedantelate din perioada Regelui Carol al II-lea, săbii de paradă din perioada Regilor Carol I, Carol al II-lea, Ferdinand şi Regelui Mihai, caschete, gravuri de epocă, picturi şi exemplare originale din presa vremii.

Alături de exponatele de epocă a fost prezentată şi etalată placheta expoziţiei “O istorie a monarhiei din România în numismatică şi filatelie” precum şi matritele plachetei. O copie a plachetei, realizată special pentru acest eveniment, i-a fost înmânată Principelui Radu de România de către PS Galaction.

La finalul întâlnirii Principele Duda a semnat cărţile pe care Casa Regală le-a oferit gratuit alexăndrenilor prezenţi la eveniment.

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 15 mai.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite