FOTO VIDEO Cum sărbătoreşte cel mai sudic oraş al României Ziua Naţională, în anul Centenarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul evenimentului  FOTO: Florina Pop
Afişul evenimentului  FOTO: Florina Pop

Ziua Naţională în cel mai sudic oraş al României: circa 200 de elevi, în straie populare şi tricouri tricolore, au cântat şi dansat în centrul oraşului piese populare şi patriotice din toate regiunile istorice. La final au fost premiaţi urmaşii celor ce au luptat în Primul Război Mondial.

GALERIE FOTO

UPDATE 12.45   Zimnicea, Teleorman, ora 9.33. Ceaţă şi vreo minus 3 grade. În centrul celui mai sudic oraş al României s-au adunat zeci de oameni cu steaguri tricolore la evenimentele organizate de Ziua Naţională. Vreo 200 de elevi de la şcolile de judeţ, gătiţi în straie populare şi tricouri tricolore, cu baloane tot tricolore, au cântat şi dansat melodii patriotice şi populare din regiunile istorice ale ţării. Între momentele artistice, şcolarii au citit proclamaţiile de Unire ale provinciilor istorice cu Regatul, iar la final au strigat, de trei ori, „Trăiască România!“ şi au dat drumul zecilor de baloane tricolore.

centenar zimnicea foto florina pop
centenar zimnicea foto florina pop
centenar zimnicea foto florina pop

Evenimentul a continuat apoi la Monumentul Eroilor din parcul oraşului, unde reprezentanţi unor instituţii şi filiale de partide politice au depus coroane. Pe monument sunt trecute numele celor care şi-au dat viaţa atât în Războiul de Independenţă în 1877/1878, cât şi în Primul Război Mondial.

centenar zimnicea foto florina pop

Urmaşii eroilor au primit din partea primarului Zimnicea, Peter Pârvu, plachete comemorative, diplome şi câte un tricolor. Edilul a avut şi un mesaj pentru tineri: „Să fie mândri că sunteţi români, să fiţi mândri că v-aţi născut în această ţară, în acest oraş şi indiferent unde veţi ajunge să purtaţi cu cinste şi onoare culorile statului român. Am luat decizia în Consiliul Local de a premia pe urmaşii celor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial, care sunt înscrişi pe monument“.

Ştirea iniţială:

„Consideră că acum, la 100 de ani de la Marea Unire, este mai mult decât oportună organizarea unei manifestări publice, în care să fie implicată întreaga comunitate, pentru că înainte de toate centenarul trebuie să unească şi nu să despartă poporul român“, se arată pe o invitaţie semnată de primarul Zimnicei şi răspândită prin cutiile poştale ale localnicilor (foto mai jos).

Evenimentele din cel mai sudic oraş al României vor începe de la ora 9.30 cu un flashmob realizat de 200 de elevi, iar apoi se vor depunde coroane la Monumentul Eroilor din parcul localităţii. 

afis centenar zimnicea

Vom reveni cu informaţii şi imagini.

Mai puteţi citi:

Cum sărbătoreşte Teleormanul Ziua Naţională în anul Centenarului

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite