FOTO Şoferii alexăndreni rugaţi să nu zădărnicească „inteligenţa” semafoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semafoarele „inteligente” „şi-au intrat în pâine” şi în municipiul Alexandria. Cu toate că se dorea ca prin introducerea lor traficul să fie mai degajat, semafoarele „inteligente” dovedesc mai degrabă mediocritate. „Isteţimea” lor ţine până la apariţia omului. De aici în colo... HAOS!

„Semafoarele inteligente” mai mult îngreunează traficul decât să-l fluidizeze. Conducerea Primăriei Alexandria dă vina pentru acest inconvenient pe şoferii care încurcă semafoarele.

image

„Pentru buna funcţionare a sistemului integrat de semaforizare, parcarea pe carosabil în limita a 50 m în vecinatatea semafoarelor este nerecomandată. Această măsură este necesară pentru limitarea disfuncţionalităţilor ce pot apărea în coordonarea sistemului, prin staţionarea în perimetrul senzorilor de trafic”, precizează primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Semafoarele „inteligente” sunt, de fapt, tot vechile semafoare, însă au integrate un nou sistem de dirijare a traficului. Concret, deasupra fiecărui semafor au fost montate fire care transmit, printr-o reţea de fibră optică, informaţii privind numărul de maşini care traversează zona.

Informaţiile ajung, sub forma unui grafic de intensitate a circulaţiei, la un centru de comandă, acolo unde, în momentele de aglomeraţie, se va dicta măsura de schimbare a culorii semafoarelor într-o anumită direcţie.

Proiectul de amplasare a semafoarelor cu senzori din Alexandria a costat peste 9 milioane de lei. Din fericire mare parte din aceşti bani vin de la Uniunea Europeană, municipalitatea contribuie doar cu 1,7 milioane de lei.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite