FOTO Operaţiunea ISU s-a încheiat cu succes Au fost distruse 110 elemente de muniţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detonarea s-a efectuat într-un poligon improvizat la Poroschia
Detonarea s-a efectuat într-un poligon improvizat la Poroschia

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a organizat astăzi o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie descoperite pe raza judeţului Teleorman, în perioada 2009-2013.

Aceasta a fost a şaptea misiune de acest gen pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a desfăşurat-o anul acesta. Misiunea extrem de periculoasă a pirotehniştilor s-a desfăşurat într-un poligon improvizat la Poroschia şi a durat câteva ore bune.

 Au fost distruse 110 elemente de muniţie provenită în mare parte din cel de-al doilea război modial, dar  şi din războiul de Independenţă. Muniţia  fost descoperită în diferite localităţi ale judeţului de către cetăţeni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a colaborat cu Primăria Poroschia , cea care a pus la dispoziţie terenul unde se va desfăşura întreaga acţiune. Operaţiunea începută la primele ore ale dimineţii cu transportarea muniţiei din depozitul ISU către locul de distrugere a impus blocarea DJ 504, drum aflat în apropierea poligonului improvizat.

Printre elemenetele de muniţie distruse astăzi s-au numărat 28 de grenade, 10 proiectile, 3 bombe cu aruncător, 54 de cartuşe.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite