FOTO Cea mai săracă localitate din ţară se află în judeţul Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din nou în topul ruşinii. Sărăcia şi lipsa locurilor de muncă fac parte din vieţile teleormănenilor. Această realitate crudă este întărită şi de statistici. Comuna Necşeşti, din judeţul nostru este cea mai săracă localitate din România. La polul opus se află comuna Dumbrăviţa din Timiş. Aici cel mai bogat om are elicopter şi peste 500 de TIR-uri.

Cei 16 ani petrecuţi de actualul vicepremier, Liviu Dragnea în fruntea judeţului Teleorman n-au îmbunătăţit nivelul de trai al locuitorilor. Judeţul a devenit din ce în ce mai sărac şi apare în top... doar când vine vorba despre sărăcie. Primele locuri în privinţa şomerilor, cei mai mulţi pensionari din ţară, cele mai mici salarii din ţară, iar mai nou şi cea mai săracă localitate din ţară.

Potrivit raportului făcut public de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, cea mai săracă localitate din România este comuna Necşeşti din judeţul Teleorman.

La 42 de kilometri de Alexandria şi 31 de kilometri de Roşiorii de Vede, comuna Necşeşti numără 1.500 de locuitori. Dintre aceştia peste 1.000 sunt pensionari, iar restul tineri şi copii şi doar câţiva adulţi, cu putere de muncă.

Primarul penelist, Anghel Soare a fost reales la alegerile locale din 2012 pentru un nou mandat. El a reuşit să-şi devanseze contracandidatul cu peste 300 de voturi.

Pe locul 2 în topul celor mai sărace localităţi din ţară se află comunele Răsuceni şi Schitu din judeţul Giurgiu, Coroieşti din judeţul Vaslui şi Seaca de Pădure din Dolj.

Ierarhizarea realizată în cercetare este făcută în baza Indicelui de Dezvoltare Socială Locală (IDSL) care ia în calcul şapte indicatori: nivelul de educaţie, vârsta medie, speranţa de viaţă, numărul de autoturisme la mia de locuitori, suprafaţa medie a locuinţei, consumul de gaze pe locuitor, categoria de mărime a localităţii.

Sudul ţării mai sărac decât Moldova

Coordonatorul studiului, profesorul universitar Dumitru Sandu, sociolog la Universitatea Bucureşti a remarcat faptul că, în ciuda clişeelor despre sărăcia din Moldova, cea mai săracă zonă este în sudul ţării.
”Imaginea publică de situare a polului sărăciei în Moldova este corectată prin datele foarte puternice pe care este construit IDSL. Cele mai sărace judeţe ale ţării sub aspect social sunt nu în Moldova, ci în sudul ţării, la Teleorman şi Giurgiu”, se arată în raportul profesorului.

La polul opus comunei Necşeşti se află comuna Dumbrăviţa din Timiş. Această comună s-a dezvoltat rapid şi datorită apropierii de municipiul Timişoara. Despre cel mai bogat om din comună se spune că deţine un elicopter şi peste 500 de TIR-uri. Pe poziţia secundă în topul celor mai bogate localităţi se află şi comuna Voluntari, judeţul Ilfov.

Pe aceeaşi temă:

Alarmant! Numărul boşănenilor îmbolnăviţi de sărăcie şi stres este din ce în ce mai mare

Sărăcie de Brăhăşeşti

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite