Festivalul ” Pauza de teatru” la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul ” Pauza de teatru” demarează la Alexandria luna viitoare.  .Fiecare unitate de învăţământ va trebui să selecteze elevi, să formeze şi să pregătească câte o echipă pentru fiecare secţiune în parte a festivalului de teatru. Competiţia propriu-zisă va avea loc în zilele de 30 şi 31 mai.

Potrivit organizatorilor, Festivalul ”Pauza de Teatru” îşi propune să deschidă apetitul pentru teatru în rândul copiilor din Alexandria şi, în context mai larg, interesul pentru evenimente culturale în cadrul comunităţii. Proiectul constă într-o competiţie între instituţiile de învăţământ de la nivel local şi este structurat pe trei categorii: ciclul primar (I-IV), ciclul gimnazial (V-VIII) şi liceal (IX-XII).

Fiecare unitate de învăţământ va trebui să selecteze elevi, să formeze şi să pregătească câte o echipă pentru fiecare secţiune în parte a festivalului. În competiţie pot participa doar elevii care sunt înscrişi într-o instituţie de invăţământ.

 Echipele formate  vor pregăti un spectacol şi vor fi consiliate de voluntarii TETA, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică în cadrul a două întâlniri stabilite în prealabil(una la începutul pregătirii şi a doua pe parcursul lunilor de lucru).

Durata unui spectacol pentru clasele I- IV şi V-VIII se va încadra în 10-15 minute, iar pentru clasele IX- XII se va încadra în 15-25 de minute. Numărul maxim de elevi într-o echipă este de 10 elevi.

Proiectul se va desfasura în perioada 6 aprilie - 31 mai 2015. Competiţia  propriu zisă va avea loc în zilele de 30 şi 31 mai în sala de festivităţi a Primăriei.

Câştigătorii de la fiecare categorie vor primi premii oferite de Primăria Alexandria.Pe lângă premiile oferite de municipalitate , va exista şi un premiu special al Asociaţiei T.E.T.Alexandria: tinerii vor avea ocazia să participe la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, ediţa a X-a.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite