Elevii teleormăneni au acumulat peste un million de absenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Elevii din unităţile de învăţământ teleormănene au reuşit să acumuleze într-un singur an şcolar aproximativ 1,3 milioane de absenţe. Cei mai mari chilangii s-au dovedit a fi liceeni. Peste 800.000 de absenţe au fost trecute în cataloage, în anul şcolar 2012-2013 de către profesorii de liceu.

Raportul privind starea învăţământului teleormănean, prezentat de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, a scos la iveală un aspect îngrijorător. Elevii teleormăneni au reuşit ”performanţa” de a acumula într-un singur an şcolar peste 1.300.000 de absenţe.

Cei mai mari chiulangii sunt liceeni care au strâns în cataloage peste 800.000 de absenţe. Au chiulit masiv într-un anul şcolar trecut şi elevii de gimnaziu care au reuşit să acumuleze peste 377.000 de absenţe. Şi mai îngrijorător, în opinia conducerii ISJ Teleorman este faptul că au început să chiulească  elevii din ciclul primar. La clasele I-IV s-au înregistrat peste 130.000 de absenţe.

Fenomenul este unul îngrijorător şi cu consecinţe grave asupra procesului de învăţământ, recunoaşte conducerea ISJ Teleorman. ” Ne îngrijorează fenomenul absenţelor, mai ales în ceea ce îi priveşte pe elevii din ciclul primar. Este o situaţie la care trebuie să reflectăm cu toţii şi găsim măsuri, dar să fie măsuri care să şi funcţioneze”, le-a transmis directorilor de liceu, inspectorul general Valeria Gherghe.

 Sute de exmatriculaţi din cauza absenţelor

 Aproximativ 500 de elevi teleormăneni au fost exmatriculaţi anul trecut, în majoritatea cazurilor motivul principal constituindu-l acumularea unui număr mare de absenţe. Au fost exmatriculaţi 354 de elevi de liceu şi 78 de elevi din învăţământul seral.

Chiulangii s-au ales, tot din cauza absenţelor şi cu note scăzute la purtare.  Peste 2000 de elevi au avut anul trecut nota scăzută la purtare, cei mai mulţi provenind din clasele de liceu.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite