Echipa Euroscola de la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria participă la Zilele Euroscola de la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Euroscola de la  Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, coordonată de prof. Eliza Sotirescu, participă la Zilele Euroscola, desfăşurate la Strasbourg.

Euroscola este un concurs European la care participa şcoli din toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene. În prima etapa a concursului , desfăşurată anul trecut, fiecare scoală participantă a elaborat un proiect pe o tema data, proiect care a ajuns la Strabourg pentru jurizare. Din toate echipajele unei tari, doar prímele 10 clasate în competitia naţionala EUROSCOLA au fost alese pentru a reprezenta tara respectiva în Parlamentul European de la Strasbourg.

 Anul acesta, Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria a avut din nou sansa de a-si reprezenta tara la Zilele Euroscola, după ce s-a clasat pe un loc fruntaş cu proiectul ”Criza refugiaţilor într-o Europă a valorilor. Oameni ca mine, oameni ca tine”. Proiectul liceenilor de la ”Mircea Scarlat”, desfăşurat în 2016 şi coordonat de prof. Eliza Sotirescu, şi-a propus să deruleze o campanie de conştientizare în masă asupra problemei migraţiei într-un mod artistic, cu scopul de a evidenţia impactul direct al acesteia asupra cetăţeanului european, dar mai ales asupra societăţii şi a unităţii europene şi de a insufla atitudinea şi dorinţa de implicare în combaterea prezentei probleme. 

Prezenţi la Strasbourg, liceeni alexăndreni din Echipa Euroscola simulează, zilele acestea rolul de eurodeputati în Parlamentul de la Strasbourg

Copiii au fost împărţiri pe ateliere de lucru şi dezbat, în cadrul unei şedinţe plenare prezidate de  vicepreşedintele Rainer Wieland , teme importante ale politicii europene precum Brexit, problema terorismului, migratia, etc.

La Zilele Euroscola participă peste 450 de elevi din 21 de ţări. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite