Drumurile din Teleorman vor fi deszăpezite şi iarna aceasta tot de Tel Drum. Autorităţile susţin că sunt pregătite pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna bate la uşă şi prognoza meteo anunţă ninsori în acest weekend inclusiv  în zona judeţului Teleorman. Potrivit autorităţilor judeţene, zăpadă poate să vină, pentru că s-au luat toate măsurile în aşa fel încât drumurile judeţene fie deszăpezite în timp util. De deszăpezire se va ocupa şi iarna aceasta tot Tel Drum.

Bazele de deszăpezire unde urmează să fie aduse utilajele şi materialele necesare vor fi inspectate  zilele acestea. Autorităţile susţin că s-au luat toate măsurile în aşa fel încât drumurile judeţene să fie pregătite pentru venirea iernii.”Suntem foarte pregătiţi. Vor fi verificate şi insectate bazele unde urmează să fie deplasate utilajele. Toate cele necesare sunt pregătite. Să sperăm că vom avea o iarnă blândă şi nu vom fi în situaţia să avem parte de viscol. Dacă vom avea parte de viscol suntem pregătiţi să facem faţa în aşa fel încât să ne desfăşurăm acivitatea în condiţii normale”, a spus Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

De utilaje şi materiale este responsabilă firma Tel Drum, cea care a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Teleorman în 2013.

Contract de deszăpezire pe 42 de luni

Licitaţia s-a finalizat, previzibil, cu câştigarea contractului de către firma Tel Drum. Câştigătorul licitaţiei nu constituie o surpriză, având în vedere faptul că, în ultimii ani, acesta a fost singurul agent economic câştigător al licitaţiilor pentru întreţinerea sau repararea drumurilor din judeţ, organizate de Consiliul Judeţean. Criteriul de atribuire a fost, potrivit documentaţiei de licitaţie, preţul cel mai scăzut.   Durata contractului care s-a încheiat anul trecut   între Consiliul Judeţean Teleorman şi TelDrum  este de 42 de luni, deci Tel Drum va deszăpezi drumurile până în 2017. . Valoarea estimativă a contractului, fără TVA, este, potrivit anunţului de licitaţie, de 68.520.445 RON. 

Potrivit contractului TelDrum va  presta servicii de întretinere curenta pe timp de iarna constând în servicii de deszapezire si de combatere a poleiului pe drumurile judetene din judetul Teleorman, drumuri aflate în administrarea Consiliului Judetean Teleorman. Şi că va fi sau nu va fi zăpadă pe şosele din judeţ, odată atribuită licitaţia, banii vor intra în conturile firmei câştigătoare.

802 kilometri de drumuri judeţene intră în sarcina Tel Drum

Din totalul de 821 de kilometri de drumuri judeţene cât are judeţul Teleorman, Tel Drum se va ocupa de deszăpezirea a 802. Diferenţa înseamnă  drumurile din municipiile şi oraşele judeţului, unde sarcina deszăpezirii revine autorităţilor locale.


AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite