Directorii spitalelor din Alexandria, Zimnicea şi Turnu Măgurele acuzaţi de incompatibilitate cu funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Valentin Filip, managerul Spitalului Judeţean din Alexandria contestă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea. ANI a emis ieri un comunicat prin care managerul unităţii spitaliceşti din Alexandria este acuzat de incompatibilitate. Şi directorii de la spitalele din Zimnicea şi Turnu Măgurele au fost acuzaţi de incompatibilitate cu funcţia.

Potrivit comunicatului emis de ANI, Valentin Filip se află în stare de incompatibilitate ” începând cu data de 23 mai 2012, întrucât, simultan cu funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria(în perioada 23 mai  - 02 octombrie 2012), respectiv, manager al spitalului exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale”. 

Valentin Filip susţine că firma la care face referire ANI este inactivă din 2009. ” Fiica mea deţine o firmă la care şi eu eram acţionar. Firma este inactivă din anul 2009”, a declarat Valentin Filip, care a precizat că firma nici măcar nu activa într-un domeniu medical. Directorul Spitalului Judeţean din Alexandria  a anunţat că va ataca în instanţă decizia ANI. ”Voi face recurs în situaţia în care nu vor câştiga”, a mai spus Filip.

ANI acuză de incompatibilitate şi managerii spitalelor din Zimnicea şi Turnu Măgurele

Potrivit ANI, Dincă Gheorghe, manager al Spitalului Zimnicea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 noiembrie 2010 - 19 februarie 2014, întrucât, simultan cu funcţia de Manager al Spitalului orăşenesc Zimnicea a exercitat şi calitatea de reprezentant al oraşului Zimnicea în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. APA SERV S.A.- Alexandria”, se arată într-un comunicat emis de ANI.

În ceea ce îl priveşte pe Victor Ivan, directorul Spitalului Municipal Turnu Măgurele acuzaţiile de incompaibilitate au iz penal. Acesta a fost în acelaşi timp şi director al spitalului şi cenzor la o societate comercială, începând cu data de 1 august 2005. 

Directorul s-a mai aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului local Turnu Măgurele, întrucât, Primăria Municipiului Turnu Măgurele, a avut relaţii comerciale cu societatea comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de cenzor. În plus, potrivit ANI, spitalul condus de Victor Ivan a  stabilit relaţii comerciale cu societatea comercială la care directorul figura ca cenzor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite