Daniela Carmen Dan este prima femeie prefect din istoria judeţului Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela Carmen Dan este, oficial, de astăzi, prima femeie prefect din istoria judeţului Teleorman. Aceasta a fost învestită în funcţie şi a depus jurământul de credinţă în cadrul unei ceremonii la care a participat vicepremierul Liviu Dragnea, primari, parlamentari, şefi ai serviciilor deconcentrate din judeţ.

Sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman care a găzduit evenimentul de învestire a noului prefect de Teleorman a devenit astăzi neîncăpătoare din cauza publicului numeros venit să asiste la ceremonie. Anunţata vizită a vicepremierului Liviu Dragnea la eveniment a strâns public numeros şi variat, de la angajaţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Teleorman, până la primari parlamentari, europarlamentari, şefi de direcţii şi servicii. Liviu Dragnea, în calitatea sa de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei şi reprezentant al Guvernului a dat citire celor trei hotărâri de Guvern prin care fostul prefect Liviu Dumitraşcu a fost eliberat din funcţie şi prin care Daniela Carmen Dan a fost detaşată din funcţia de subprefect în funcţia de prefect al judeţului Teleorman. 

” Vă rog să transmiteţi mulţumirile mele premierului Ponta şi Guvernului pentru că m-au onorat şi mi-au dat mandat de încredere şi pentru această funcţie. Voi face tot ce sta în puterea şi priceperea mea pentru a îndeplini cu reponsabilitate şi profesionalism atribuţiile care îmi revin”, a declarat Daniela Carmen Dan după depunerea jurământului.

Noul prefect a avut mesaje pentru şefii serviciilor deconcentrate şi pentru primar. Directorilor le-a transmis că va avea o bună colaborare, dacă fiecare îşi va îndeplini atribuţiile cu simţ de răspundere şi instransigenţă , iar pe primar i-a asigurat de sprijin în susţinerea problemelor lor în faţa Guvernului.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de felicitări. Pentru că mai toţi cei care s-au aflat în sală au ţinut să treacă prin faţa noului prefect pentru a-i strange mâna, în sala de şedinţe s-au format adevărate cozi. Cei mai mulţi dintre participanţii la eveniment veniseră pregătiţi cu buchete de flori şi cu cuvinte alese de felicitare pentru prima doamnă a Teleormanului.

Faptul că Daniela Carmen Dan este prima femeie prefect din istoria judeţului a fost remarcat şi subliniat de viocepremier care , mai în glumă, mai în serios le-a transmis domnilor din Teleorman: ”Acest lucru arată că în judeţ nu prea mai avem rezerve în rândul bărbaţilor, Cred că ar trebui să vă pună pe gânduri”. Marele absent de la ceremonia de învestire a Danielei Carmen Dan a fost fostul prefect, Liviu Dumitraşcu, debarcat de Guvernul Ponta III.

Subprefectul va fi desemnat în maxim două săptămâni şi nu va fi de la UNPR

Prezenţa lui Liviu Dragnea la evenimentul de învestire a Danielei Carmen Dan a lămurit parţial problema ocupării postului de subprefect. După declaraţiile lui Dragnea, un sbprefect de Teleorman va fi numit în cel mult două săptămîni , iar acesta nu va fi de la UNPR. Vorbele lui Dragnea au pus astfel capăt zvonurilor potrivit cărora pe acest post ar putea reveni Florică Mara, preşedintele UNPR, ca urmare a semnării protocolului USD.

Postul de subprefect al judeţului Teleorman a rămas vacant odată cu trecerea Danielei Carmen Dan pe funcţia de prefect.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite