Cu ce funcţii s-au ales în Parlament şi în Guvern parlamentarii din judeţul lui Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru parlamentari de Teleorman, care au câştigat mandatele în urma alegerilor din 11 decembrie 2016, s-au ales cu funcţii importante în Parlament sau Guvern.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, câştigător al unui mandat de deputat de Teleorman la scrutinul din 11 decembrie, a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor, ajungând astfel al treilea om important în Stat, după preşedintele ţării şi preşedintele Senatului. 

Deputatul PSD Adrian Gâdea, fost preşedinte al Consiliulu Judeţean Teleorman, a câştigat şi el un mandat de deputat în decembrie. A fost ales secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor. Gâdea a demisionat săptămâna aceasta din funcţia de conducere de la CJ Teleorman.

Deputatul PSD Valentin Boboc, aflat la al doilea mandat de parlamentar, a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din cadrul Camerei Deputaţilor.

Senatorul PSD Carmen Daniela Dan, fost prefect de Teleorman, a fost aleasă preşedintele uneia dintre cele mai importante comisii permanente ale Senatului, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat.

Carmen Daniela Dan a fost apoi propunerea PSD pentru preluarea Ministerului Afacerilor Interne în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Fostul prefect de Teleorman a devenit, astfel, ministru de Interne.  

Potrivit minstrului Dan, prioritatea zero a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

”Normalitatea într-o societate modernă este ca fiecare dintre noi să recunoască meritele celuilalt, indiferent că vorbim de datoria morală sau profesională a celui pe care trebuie să îl apreciem. Poliţistul, pompierul, jandarmul sau oricare alt angajat al oricărei structuri din acest minister au o imagine uşor greşită în ochii cetăţeanului. Să nu uităm că poliţistul, pompierul, jandarmul etc., poartă uniformă pentru că în primul rând este un om al unui serviciu public şi pentru că au datoria de a proteja cetăţeanul, chiar dacă această protecţie înseamnă sancţionarea oricărei încălcări a legii. Cu toate astea, prioritatea zero a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului şi când spun acest lucru, este o temă extrem de actuală, vedem cu toţii tot ceea ce se întâmplă în Europa actuală, vedem tot ceea ce se întâmplă în lume (atentate şi atacuri teroriste) şi prin creşterea gradului de siguranţă doresc să acopăr toate componentele ce însumează siguranţa cetăţeanului. Iar pentru asta sunt multe aspecte care nu trebuie să fie neglijate! Orice abuz va fi sancţionat, dar în aceeaşi măsură, cred că e timpul ca cel care poartă uniformă să fie respectat şi să respecte! Legea şi semenii”, a scris ministrul Carmen Daniela Dan pe pagina sa de Facebook.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite