Criză de copii în mediul rural În 30 de şcoli clasa pregătitoare va funcţiona în regim simultan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016 au debutat, oficial, astăzi. La nivelul judeţului Teleorman, se estimează că pentru următorul anul şcolar vor fi înfiinţate 134 de clase pregătitoare, ceea ce înseamnă 2831 de copii.  În 30 de şcoli din judeţ, din cauza numărului prea mic de copii, clasa pregătitoare va funcţiona în regim simultan.

 Peste 280 de elevi în clasa pregătitoare vor învăţa în regim simultan, pentru că în respectivele localităţi nu există un număr suficient de copii cu vârsta de 6 ani, în aşa fel încât să se poată forma o clasă întreagă. În 30 de şcoli din judeţ, din cauza numărului prea mic de copii, clasa pregătitoare va funcţiona în regim simultan.

 Cei mai puţini copii sunt la Şcoala gimnazială din Crângu.  În urma recensământului realizat la începutul acestui an  a ieşit la iveală faptul că doar trei copii din comună au vârsta de clasă pregătitoare.  În aceeaşi situaţie sunt şi şcolile din  Băbăiţa, Vătaşi şi Preajba din comuna Poeni, Beuca, Ciuperceni sau Gârdeşti unde sunt estimate câte 5-6 locuri pentru clasa pregătitoare. În aceste unităţi de învăţământ şi în multe altele din judeţ copiii de clasa pregătitoare vor învăţa  în regim simultan, alături de elevi mai mari, sub îndrumarea aceluiaşi învăţător.

În mediul rural, majoritatea şcolilor gimnaziale vor înfiinţa câte o clasă pregătitoare. În doar câteva comune din judeţ, precum Drăgăneşti Vlaşca, Peretu, Pietroşani, Tătărăştii de Sus, Scrioaştea numărul copiilor este mai mare în aşa fel încât s-a solicitat înfiinţarea a câte  două clase pregătitoare.

 Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria este unitatea de învăţământ care a solicitat înfiinţarea celui mai mare număr de clase pregătitoare în anul şcolar 2015-2016. Aici s-a estimat că vor fi înfiinţate patru clase. Câte trei clase pregătitoare se vor înfiinţa la Şcoala  Gimnazială “Mihai Viteazul” şi Şcoala nr. 5,  şi  două clase la Şcoala nr. 7 . Vor înfiinţa o singură clasă pregătitoare Şcoala  “Al. Colfescu” şi Şcoala nr. 6. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite