Concedieri colective în Teleorman. Aproape 800 de oameni îşi vor pierde locul de muncă de la firme de textile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din interiorul fabricii din Turnu Măgurele  FOTO: Facebook SC Nelia Fine Stayle
Imagine din interiorul fabricii din Turnu Măgurele  FOTO: Facebook SC Nelia Fine Stayle

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Teleorman precizează că două firme de textile din judeţ au anunţat că în lunile decembrie 2018 şi ianuarie 2019 vor face concedieri colective.

Două firme de textile din Teleorman, SC Time International SRL şi SC Nelia Fine Stayle SRL, au notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţ că în lunile decembrie 2018 şi ianuarie 2019 vor concedia circa 800 de angajaţi. 

Motivele invocate, potrivit unui comunicat al ITM Teleorman, ar fi „dificultăţile economice întâmpinate pe piaţa confecţiilor textile“.

Time International va concedia 600 de angajaţi din punctele sale de lucru din Alexandria şi Zimnicea, iar Nelia Fine Stayle 178 de angajaţi din punctul de lucru de la Turnu Măgurele.

„Având în vedere dificultăţile economice întâmpinate pe piaţa confecţiilor textile, două societăţi comeciale care activează şi în judeţul Teleorman, respectiv SC TIME INTERNATIONAL TRADING SRL si SC NELIA FINE STAYLE SRL au notificat ITM Teleorman intenţia lor de a proceda la concedieri colective în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019.

SC TIME INTERNATIONAL TRADING SRL va concedia un număr de 600 de salariati din punctele de lucru Alexandria şi Zimnicea, dintr-un total de 1201 salariaţi, iar SC NELIA FINE STAYLE SRL va concedia un număr de 178 de salariaţi din punctul de lucru Turnu Magurele, dintr-un total de 344 salariaţi.

În cazul în care vor exista suspiciuni de încălcare a legislaţiei muncii, ITM Teleorman va proceda la declanşarea de controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil, inclusiv a procedurilor de informare şi consultare a salariaţilor“, se arată în comunicatul ITM Teleorman.

Cine sunt cele două firme

Potrivit site-ului Time International, firma a fost înfiinţată în 1994, în Bucureşti, cu patronat englez,  şi confecţionează ţinute bărbăteşti (pantaloni, veste, sacouri) pentru industria fashion din Europa, SUA şi Asia. Sediul social al firmei este în capitală, iar punctele de producţie sunt în Teleorman, în oraşele Alexandria şi Zimnicea.

Fabrica din Alexandria ar dispune de o suprafaţă de 12.500 mp cu 1.050 de angajaţi. Acolo ar fi, conform site-ului societăţii, un depozit de materiale, sală de croit, linii de producţie, un depozit de produse finite, respectiv un departament de creaţie-design. Cealaltă fabrică din judeţ, din Zimnicea, are o suprafaţă de 1.742 mp cu 250 de angajaţi, respectiv 3 linii de producţie.

Pe contul de Facebook, al SC Nelia Fine Stayle SRL se precizează că că e o fabrică ce produce confecţii de damă pentru export şi are puncte de lucru în Alexandria şi Turnu Magurele. Firma ar fi fost înfiinţată în 2009, în judeţul Argeş.

Mai puteţi citi:

Capcanele majorării salariului minim: urmează concedieri masive

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite